[ dorijan @ 07.03.2011. 18:38 ] @
Sta raditi kada konkurentski sajt koristi nedozvoljene metode za optimizaciju, poput gomile teksta koji je skriven, a stavljen u h1, h2 tagove, boldovan, itd... a nista od tog teksta se ne vidi na strani?! Postoji li mehanizam da se tako nesto prijavi google-u, posto ja ne zelim da se bavim takvim stvarima, a ovako je besmisleno i nema sanse da izbijem ispred njega?!

recimo, ceo kod i tekst sa slike se uopste ne vidi ni na jednoj stranici...
http://img263.imageshack.us/f/majakrs.jpg/

ko ima iskustva, neka pise...
hvala!
[ Danilo Cvjeticanin @ 07.03.2011. 19:52 ] @
Mozes da se zalis upravi vodovoda. Nikakve zalbe,tuzbe,kukanje ti nece pomoci. Nazalost,ali je tako :(
[ old @ 07.03.2011. 20:05 ] @
To spamiranje obično samo odmogne.

Možeš da ga prijaviš.

Citat:
If you believe that another site is abusing Google's quality guidelines, please report that site at https://www.google.com/webmasters/tools/spamreport. Google prefers developing scalable and automated solutions to problems, so we attempt to minimize hand-to-hand spam fighting. The spam reports we receive are used to create scalable algorithms that recognize and block future spam attempts.


Citat je sa ove stranice:

http://www.google.com/support/...ers/bin/answer.py?answer=35769

[ marko_radovic @ 14.03.2011. 12:29 ] @
Takve tehnike, kakve koristi dotični sajt, su tehnike prošlog vremena i google ih sve više i sve češće penalizuje.

Znam da ne zvuči popularno, ali pravi način borbe protiv takvih likova je kvalitetan sadržaj. Nekoliko dobrih linkova sa drugih sajtova ka tvom bi trebalo da pomogne da ga pređeš u pretrazi. Sa druge strane, čitaoci su ti koji ocenjuju sadržaj, ako oni ne vide ništa kvalitetno, vratiće se nazad i pregledati sledeći rezultat u pretrazi.

Nije uvek neophodno biti prvi već ponuditi informaciju. Boreći se protiv jednog, drugog i trećeg spamera ponaosob, troši se vreme i energija. Moj savet je, pre svega se baviti svojim saržajem i biti strpljiv.
[ acca3 @ 19.03.2011. 16:19 ] @
Citat:
marko_radovic: Takve tehnike, kakve koristi dotični sajt, su tehnike prošlog vremena i google ih sve više i sve češće penalizuje.

Znam da ne zvuči popularno, ali pravi način borbe protiv takvih likova je kvalitetan sadržaj. Nekoliko dobrih linkova sa drugih sajtova ka tvom bi trebalo da pomogne da ga pređeš u pretrazi. Sa druge strane, čitaoci su ti koji ocenjuju sadržaj, ako oni ne vide ništa kvalitetno, vratiće se nazad i pregledati sledeći rezultat u pretrazi.

Nije uvek neophodno biti prvi već ponuditi informaciju. Boreći se protiv jednog, drugog i trećeg spamera ponaosob, troši se vreme i energija. Moj savet je, pre svega se baviti svojim saržajem i biti strpljiv.Potpuno se slažem.
Za koje se to izraze, inače, taj Mayak dobro kotira? Ovo što je tamo na sajtu odrađeno će Google sam vrlo brzo (ako već nije) da penalizuje.
Gomila H1 tagova, besmisleno nabrajanje ključnih reči, mešanje jezika, spamovanje na samoj strani, skriveni tekst, ... Nema taj nikakve šanse, ne brini o njemu.
[ aleksandar obradovic @ 20.03.2011. 08:22 ] @
Imas dve opcije:
1. Da ga prijavis Google-u
2. Nista da ne radis

Ja bih se opredelio za drugu varijantu jer pre ili kasnije Google ce to primetiti, a onda slede sankcije. Black hat tehnike optimizacije sajta su proslost. Kada ga Google primeti bice kaznjen na duge staze i nece se videti u pretragama. Zato se naoruzaj strpljenjem, optimizuj svoj sajt, a za njega ne brini, Google ce da se pobrine :-)
[ dorijan @ 07.04.2011. 22:15 ] @
Prvo, hvala svima na odgovorima.
Za tu taktitku da ne radim nista i da pustim da google odradi svoje sam se i opredelio.
[ darkoj82 @ 26.05.2011. 08:50 ] @
ispravno si odlucio. ako neko preuzima rizik da ga google baci u tamnicu na neodrdjeno ostavi ga neka zivi sa tim. iznenadices se prijatno jednog dana kad vidis svoj sajt na boljoj poziciji
[ darkoj82 @ 08.02.2012. 21:51 ] @
ehej @dorijan
kako prođe konkurencija? Je li ih google "provalio"?
[ dorijan @ 14.02.2012. 20:27 ] @
Verovao ili ne, izgleda da jeste... nema ih vise u rezultatima... Bar ih meni ne prikazuje... :) Hvala svima na savetima!!
[ darkoj82 @ 15.02.2012. 09:53 ] @
ipak se isplati :)
[ dorijan @ 15.02.2012. 20:53 ] @
Jes vala... ja sam uvek do sada i igrao na tu loptu, ali klijenti su bili nestrpljivi... Covek em im je marnuo brend, em im je marnuo pare sa racuna, pa jos na crno izlazio ispred njih na google :) Sad sve polako dolazi na svoje mesto :)