[ elektroing @ 13.03.2011. 14:55 ] @
Posjedujem firewall DFL-800 nakon update novog firmware ne mogu da otvorim web interfejs od firewall-a.
Imam ping od oredjaja i mogu da se nakacim preko konzole, pa da li postoji nacin da vratim prethodnu verziju firmwara.
[ micko27 @ 15.03.2011. 00:53 ] @
Ako ti je za utehu, nisi brikovao firewall, što se tiče vraćanja firmware-a, jedini način je da uploaduješ drugi. E sad što neće da pristupi preko web interfejsa, to je već pitanje, možda si onemogućio http-https pristup.
Možda ti je http pristup onemogućen, a https omogućen (na nekim uređajima pri inicijalnoj komunikaciji je omogućen samo https pristup), probaj da pristupiš firewall-u https://192.168.1.1/ , možda je promenjen port za pristup (nije više 80), koristi internet explorer, dešavalo mi se da prilikom komunikacije sa ruterom preko opere, nikako nije hteo da prihvati konfiguraciju.
Probaj da omogućiš pristup modifikovanjem polise - sintaksa ">add RemoteManagement RemoteMgmtHTTP https Network=all-nets Interface=any LocalUserDatabase=AdminUsers HTTPS=Yes"
Prilikom učitavanja OS-a, (a prikačen si preko konzole), imaš tri sekunde da pritisneš bilo koji taster kako bi se pojavio boot meni,opcija 2 - Reset unit to factory defaults, opcija 3 - Revert to default configuration. Ili pak resetuj na fabričko stanje držanjem tastera 10-15 sec, dok se firewall podiže.Posle reseta dobijaš default IP 192.168.1.1 na Lan1 interfejsu.Ili reset preko command line interfejsa sintaksa je ">reset -unit".Onda bi trebao da budeš u mogućnosti da pristupiš web interfejsu i uploaduješ firmware koji ti odgovara.

Ako ništa od ovoga ne proradi, probaj da uploaduješ firmware preko cli-a, sintaksa ">scp slika_firmware_dfl800.img [email protected]:"
Pozdrav!
[ elektroing @ 16.03.2011. 08:12 ] @
Hvala na iscrpnom odgovoru.
Novi firmware je iskljucio http pristup tako da sam ga ukljucio preko console i sad radi ok.

Hvala jos jednom.