[ mela1983 @ 14.03.2011. 22:36 ] @
Da li neko zna kolika je mogucnost zaposljavanja socijalnih radnika u nekoj od ovih zemalja-Danska, Svedska, Norveska? I kakv je njihov status tamo? Unaped hvala |
[ mela1983 @ 14.03.2011. 22:36 ] @
[ gajo2 @ 15.03.2011. 10:48 ] @
Jel govoris tecno neki od njihovih jezika?
[ mela1983 @ 20.03.2011. 20:13 ] @
Od stranih jezika tecno govorim Engleski i Francuski, ali sam voljna da upisem neki od potrebnih skandinavskih jezika ako mi je to neophodno ili omogucava zaposlenje u ovim zemljama? Da li imate neka saznanja i iskustva vezano za to? Kome je neophodno da se obratim, kako se dolazi do posla? Unapred zahvalna!
[ gajo2 @ 21.03.2011. 17:25 ] @
Imam iskustvo da je u Sloveniji nemoguce za socijalnog radnika da se zaposli ako ne govori cisti slovenacki bez akcenta. Problem je u tome sto socijalni radnik mora da se sporazumeva sa ljudima, a to tesko ide ako ga ljudi ne razumeju. Kad vec govorite francuski, zasto ne probate tamo da se zaposlite? Po mom misljenju je mnogo lepsa zemlja od svih zemalja Skandinavije...
[ mela1983 @ 21.03.2011. 22:01 ] @
Hvala puno na odgovoru! Voilela bih da idem u Skandinavske zemlje, zato sto je tamo socijalna politika najrazvijenija, pa kad vec odlazim iz svoje zemlje, da odem negde gde stvarno vredi, bar kada je profesija u pitanju:) Klima mi manje vise i ne smeta...A u Francuskoj sam cula da nije lako za nasu profesiju za posao...Ja sam voljna da ucim jezike i na svu srecu ih relativno brzo i lako savladavam, tako da mi ucenje bilo kog novog jezika ne bi bio problem, samo ako mi je to bar neka uvertira za posao negde. I Slovenija mi deluje ok za nas, cula sam lepa iskustva za moju struku tamo, da li znate nekog ko je dobio posao u Sloveniji? Cula sam da je i u Kanadi dobra prodja...da li znate da li je neophodno radno iskustvo iz Srbije da bi se doslo do posla vani?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|