[ drndoje @ 08.02.2004. 15:33 ] @
Pozdrav Interesuje me da li moze i kako napraviti baza podataka u .txt fajlu,da se u nju unosi nov tekst i iz nje cita vec postojeci tekst u TextBox-u na Formi? |
[ drndoje @ 08.02.2004. 15:33 ] @
[ degojs @ 08.02.2004. 19:54 ] @
Može, ovo bi spadalo pod osnovne funkcije za rad sa fajlovima, te pogledaj jednu TOP temu na ovom forumu, onu koja objašnjava rad sa FSO.
[ drndoje @ 09.02.2004. 15:18 ] @
Hvala,potrazicu,probacu i javicu
[ Pharos @ 16.02.2004. 15:38 ] @
Citat: degojs: Može, ovo bi spadalo pod osnovne funkcije za rad sa fajlovima, te pogledaj jednu TOP temu na ovom forumu, onu koja objašnjava rad sa FSO. Ma FSO, sve je to ok, nego kako napraviti Bazu podataka??? Mogu ja da otvorim fajl, da u njega upisujem i iscitavam vrednosti ali sta dalje??? Kako podesiti vrednosti za recordsource, DataField i ostalo??? Ima li neko gotov Source sa nekom bazom podataka u TXT formatu? [ drndoje @ 17.02.2004. 08:03 ] @
Moze i to vrlo lako, da se unosi tekst u Notepad-u kao bazu i cita iz njega na formi koju sam napravis,i to bez FSO-a.Sam pravi .txt bazu i cita iz nje.Cod je vrlo jednostavan.Tako da sam uspeo bez FSO-a,mada sam probao,pa me je nesto ze**lo,a nisam umeo da se izborim sa tim.
[ specnaz @ 27.02.2004. 20:58 ] @
Ako ces da koristis velike fajlove koji sadrze preko 100 000 redova, npr. rijecnik ili nesto slicno i hoces da radi brzo kao metak mozes da koristis Microsoftov ODBC Text Driver. Ta tehnologija je "malo" zastarila ali radi. Ja sam to koristio prije nekih 4 godine i fajlovi su drzali prosjecno pola miliona rekorda. Stvar radi, ali treba dosta kodiranja da emuliras "pravu" relacionu bazu. Ako je stvar jednostavnija onda je FSO najbolje rjesenje.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|