[ Urkelele @ 15.03.2011. 13:17 ] @
Pozdrav drugari... Evo, posle izvesnog vremena doslo je na red da resim i taj problem. Radio sam malopre jednu pripremu u Photoshopu ali kada sam je stampao to ni na sta nije licilo (dobro, nije bas da je tako ali nije isto kao na monitoru ![]() Pa da krenem redom. Bas zbog tih razlika u prikazu i stampi uspeo sam da iskukam u firmi novi monitor kako bih imao sto verniji prikaz toga sto radim. Uzeo sam BENQ G2222HDL koji je prikljucen preko DVI izlaza. Medjutim, time nisam resio problem, a sto je najgore, ne znam kako da ga resim. Tu su pocele moje nocne more i gubljenje volje za rad. Moje pitanje bi trebalo da bude jednostavno: Koji Color Profile da podesim za RGB i CMYK kako bih dobio sto verniju sliku na ekranu i u stampi? Nesto od podataka: U Control Panel-u Color profile je G2222HDL DVI (Kao default i jedini) Photoshop CS4 color profile - svasta nesto i sad ne znam gde sam ![]() Stampac 1: Xerox Phaser 6300DN (Neki PostScript network driver - ako to ima ikakvog znacaja) Stampac 2: Xerox DocuColor 3535 Kao primer kacim attach koji sam odradio. Slova koja treba da budu drecava u stampi ispadaju nenormalno tamna. Kada sam cackao podesavanja u PS cak sam dolazio do situacije da su mi slova tamna a kada izaberem svetla slova on mi ih vrati na tamna :S Unapred hvala. Pozdrav. |