[ Sava @ 18.03.2011. 17:06 ] @
Posle 15-ak godina korišćenja odlučio sam da moju staru offset 1,25m antenu častim nekim DISEQ motorom. Na prvi pogled jednostavan zadatak, ali kada sam krenuo da tražim shvatio sam da je ponuda u Beogradu više nego skromna. Praktično sam pronašao jedan no name kineski motor (moguće da je prodavac i pomenuo neku marku, ali nisam zapamtio), a Optibox moram da poručim iz drugog grada. Cene su slične +/- 1.000 dinara tako da to nije problem već je pitanje da li su ti kineski no name dovoljno pouzdani naspram "firmiranog" Optiboxa? Koliko sam ovde pročitao kada su prijemnici u pitanju pisano je o tome da su to i tako sve kineske kopije pa ne vidim zašto bi bilo drukčije sa motorima. Sve u svemu preporučite mi pouzdan motor koji može da se nabavi prvenstveno u Beogradu.
[ Sava @ 20.03.2011. 08:44 ] @
Da dopunim pa se možda i nađe neko voljan da pomogne!

Pronašao sam u radnjama jedino SuperPowerJack DiSEqC H-H Motor, Opticom i neki Fisher. Optibox može da se kupi preko oglasa kao i Strong, ali ti su verovatno bez valjane garancije.
[ Igor88 @ 20.03.2011. 12:47 ] @
Drug, imam Optibox 3800 i u početku sam bio skeptik kad je ovaj motor u pitanju, jer se nakon par dana pojavio luft na zupčanicima (inače svi su metalni), a isti nema opciju podešavanja zazora pužnog para. Međutim, tek kasnije sam se uvjerio da mu ta opcija nije ni potrebna, jer uvijek drži istu poziciju koliko god da ga vozaš lijevo-desno. Ovo je nepoderiv motor i zaista sam zadovoljan sa istim, tako da je preporuka sa moje strane. Platio sam 135 KM za njega, mada to bi trebalo biti jeftinije danas.
[ Sava @ 21.03.2011. 18:04 ] @
Kupio sam SuperPowerJack DiSEqC H-H Motor model V-150. Ovaj motor sam uzeo zato što je jeftin (oko 40 e), a ima metalne zupčanike. Takođe mi je bilo bitno i to što je prodavac Unikom, a sa njima imam dobro islustvo i rekli su mi i da do sada nisu imali reklamacija za taj motor. Takođe nisam video bitnu razliku u odnosu na skuplji (60 e) Opticom. Prema pratećoj dokumentaciji motor je DiSEQ 1.2, pokreće antene do 1.5 m, ima 100 satelitskih pozicija, ugao okretanja 160 stepeni itd. Sada ostaje da se namesti i isproba pa da vidim gde sam.
[ pisac @ 22.10.2011. 22:00 ] @
I, kakva su iskustva do sada sa dotičnim V-150 motorom?
[ Sava @ 23.10.2011. 08:46 ] @
Citat:
pisac: I, kakva su iskustva do sada sa dotičnim V-150 motorom?
Vrlo dobra. Pisao sam na drugoj temi da mi je motor pri prvoj prolećnoj košavi crkao tako da je teško okretao. Odneo sam ga na servis i ustanovljeno je da je pukla biksna koju su zamenili sa nekog starog motora. Nisam bio zadovoljan kako je popravljen pa sam želeo da kupim drugi komad, a ljudi iz Unikoma su bili izuzetno korektni i jednostavno zamenili taj popravljan potpuno novim. Od tada nemam nikakvih problema i motor odlično i precizno radi svoj posao. Znači jedino sada pazim da ga ne vrtim po košavi, a i još je nije bilo !
[ Sava @ 28.10.2011. 09:11 ] @
Koliko da dopunim svoj prethodni tekst košava u Beogradu je počela odmah nakon pisanja i još uvek nije sasvim prestala. Ne preterano, ali sam ipak vrteo motor i po košavi i sve je proteklo kako treba i radilo savršeno (puj, puj, da ga ne ureknem!). Mislim da mirne duše mogu da ga preporučim i osim što je jeftiniji od nekih izvikanih firmi (i na tarabi piše svašta !) po svemu sudeći sve je to ista stvar. Plus je i to što su prodavac i servis stara i pouzdana firma.