[ -HEX- @ 19.03.2011. 19:30 ] @
Imam kablovski modem, ali bih teo da postavim mikrotik umesto njega, e sad gledao sam po podesavanjima ovog modema i nema nikakav mod rada, jedino taj staticki/fabricki
Zanima me dali postoji neki kablovski modem mozda Thomson? koji moze da radi u bridge mod-u, a da pristup vrsim preko mik-a?
[ acatheking @ 19.03.2011. 19:42 ] @
Ne mozes da postavis MT umesto njega, vec mozes na kablovski modem direktno da povezes MT. Interfejs na MT koji se spaja na modem treba da ima ukljucen dchp-client kako bi dobio odgovarajuce IP paremetre.
[ Mister Big Time @ 19.03.2011. 20:05 ] @
Citat:
acatheking: Ne mozes da postavis MT umesto njega, vec mozes na kablovski modem direktno da povezes MT. Interfejs na MT koji se spaja na modem treba da ima ukljucen dchp-client kako bi dobio odgovarajuce IP paremetre.

Cini mi se da covek upravo to i zeli.

Premda onaj trash sto SBB valja (Atlanta) nema nikakva podesavanja tj. sve je zakljucano i jedino da se u njega ubode bilo koji ruter (MT itd) i da se podesi na Dynamic IP.

Skoro sam postavljao takav slucaj sa TP link WiFi ruterom, ali je Atlanta proradila tek posle treceg cupanja iz struje :)

[ bachi @ 19.03.2011. 20:16 ] @
Bejah ubeđen da svi kablovski modemi rade u bridge mode-u.
[ yolja624 @ 20.03.2011. 07:56 ] @
pa i rade samo u bridge modu... ubjedjenje ti je ispravno

Kod kablovskih modema i rutera mora se samo voditi racuna o tome dal ruter povuce IP adresu kako treba. Najbolje je prije montaze rutera, sve poiskljucivati iz struje. Onda pokopcati sve uredjaje u odgovarajuce portove (modem u wan, racunare u LAN). Nakon toga ukljuciti prvo ruter, pa racunare, pa tek onda modem. Sacekati par minuta da DHCP od ISP skapira da se promjenio uredjaj koji je nakacen na modem. Ako to ne prolazi, onda mora da se radi release/renew na wan portu rutera, dok se konacno ne dobije IP. Nema druge filozofije.