[ arakis @ 20.03.2011. 16:36 ] @
Pozdrav svima, dosao sam u kontakt sa slovenackim inzinjerom koji dizajnira i proizvodi vrhunska predpojacala i pojacala sa elektonskim cevima.Trenutno cekam da mi prosledi pune specifikacje na engleskom i srpskom jeziku, tako da sam tanak sa informacijama. Interesuje me kakvo je trziste za ovakve uredjaje, vrhunskog hvaliteta, i cene od nekoliko hiljada evra, u Srbiji. Zanima me i da li bi neko mogao da me uputi gde bih u srbiji mogao da stupim u kontakt sa ljudima koji bi bili zainteresovani za iste, firme, forumi, klubovi i sl.
Za sada su mi poznate specifikacije za samo jednog pojacalo,a u ponudi ih ima desetak i par "kit" varijanti, vecina je odradjena u plemenitom drvetu, sa aluminiumskim, aromiranim ili pozlacenim detaljima po zelji.

Single Ended 300B, cisti razred "A", SRPP, bez povratne sprege

Izlazna snaga i impendansa: ................... 2 x 10W, 4 – 8 ohm
Ulaz: ........................................................ 1 x stereo linijski vhod RCA (cinch)
Ulazna osetljivost i impendansa: ...... 1,2V/47k
Distorzija: ................................................ 1W@0,1% THD / 10W@1% THD
Odnos signal šum: .................................. < 1 mV
Stereo presluh: ........................................ 72 dB
Frekventni obseg: ................................... 18 Hz – 25.000 Hz/-1dB
Napajanje: ................................................. 231V/50 Hz ( 115V/60 Hz )(transformatorsko)
Snagaiz mreze: .................................. max 120 W
Upotrebljene elektronske Cevi: ........................ 2 x JJ 300B, 2 x TUNGSOL 6SN7,
2 x TUNGSOL 6SL7 in SVETLANA 5U4
Garancija: ................................................. na pojacalo 5god, na elektronske cevi 2god.
Dimenzije: ................................................ 430 X 330 X 250 mm - sa ugradjenim cevima
Težina: ........................................................... 16 kg

Kvalitet i ispunjavanje specifikacija zagarantovano rigoroznim testiranjem.

[Ovu poruku je menjao Leto Atreid dana 20.03.2011. u 17:47 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Leto Atreid dana 20.03.2011. u 17:58 GMT+1]
[ michabass @ 20.03.2011. 22:46 ] @
Ima toga i kod nas:
http://www.pikaudio.com/
[ fokussd @ 20.03.2011. 23:01 ] @
Ima kod nas svega, samo nema
[ d.veljko83 @ 21.03.2011. 11:50 ] @
http://www.solajaaudio.com/
[ zeoN_Rider @ 21.03.2011. 12:24 ] @
Evo i od mene nešto:

http://www.trafomaticaudio.com/products.php
[ arakis @ 21.03.2011. 12:50 ] @
Hvala, to je sto se tice konkurencije, ali mene interesuje prodaja tih uredjaja, a neverujem da ce konkurencija mnogo da mi pomogne. Da li neko poznaje forume ili klubove koji su zainteresovani za kupovini istih ili firme koje se bave trgovinom tih uredjaja a ne i proizvodnjom. opet hvala puno na odgovorima
[ zeoN_Rider @ 21.03.2011. 13:13 ] @
Citat:
Leto Atreid: Hvala, to je sto se tice konkurencije, ali mene interesuje prodaja tih uredjaja, a neverujem da ce konkurencija mnogo da mi pomogne. Da li neko poznaje forume ili klubove koji su zainteresovani za kupovini istih ili firme koje se bave trgovinom tih uredjaja a ne i proizvodnjom. opet hvala puno na odgovorima

Tržište cevnih pojačavača u Srbiji je isto kao i sve ostalo.

Kilavo!
[ APEXaudio @ 21.03.2011. 13:16 ] @
Citat:
Leto Atreid: Hvala, to je sto se tice konkurencije, ali mene interesuje prodaja tih uredjaja, a neverujem da ce konkurencija mnogo da mi pomogne. Da li neko poznaje forume ili klubove koji su zainteresovani za kupovini istih ili firme koje se bave trgovinom tih uredjaja a ne i proizvodnjom. opet hvala puno na odgovorima

Ne radi se marketing preko foruma, moj ti je savet da platis nekom novinaru da u nekom Hi-Fi casopisu napise clanak i nahvali te uredjaje obavezno sa fotografijama, plus to ne sme da izgleda kao reklama, ali neka naznaci da za te pare nema nista bolje u svetu.
[ arakis @ 21.03.2011. 13:33 ] @
ne radim marketing preko foruma posto nisam ni spomenuo ni ime, niti cenu uredjaja, samo me interesuju smernice, hvala
[ 1OXB @ 21.03.2011. 23:50 ] @
Pa eto, smatraj da si ih od prilike vec dobio!
[ triac @ 23.03.2011. 08:35 ] @
Koliko sam malo pricao sa neki ljudima iz navedenih firmi (linkova), prodaja takvih pojaca je kod nas na nivou statisticke greske, mahom sve ide napolje..
Jal ako ide pojacalo za 2-8k evra tu su i zvucnici i kablovi i izvor zvuka i ceo komplet pregura vrlo lako 10-15k sto je za prosecna primanja od 300-1000 evra u Srbiji (zavisno ko sta radi) nedostizno.

A oni koji imaju te pare kupuju "firme" sto bi i ja .
Za manje pare kupovao bih zvuk, a za enormne: estetiku, masu (kilazu bi gledao, barem 30kg po komponenti), prestiz firme itd...znaci kupovao bih da se to vidi...no dobro to sam Ja ;)
[ drproka @ 24.03.2011. 12:27 ] @
Distorzija: ................................................ 1W@0,1% THD / 10W@1% THD
Hvala lepo
[ arakis @ 24.03.2011. 13:41 ] @
nerazumem jel to lose ili dobro
[ 1OXB @ 24.03.2011. 18:19 ] @
Ako ne razumes da li je to dobro ili lose, tesko ces se uspesno baviti distribucijom, prodajom ili bilo cime u vezi audio uredjaja... ili je "ne razumem" bilo drugacijeg tipa ?!
[ 44250 @ 24.03.2011. 18:34 ] @
I meni se thd=1% učinilo previše,ali reko´ pošto se ne razumijem u lampe bolje da ćutim i da mudrujem... Nije mi to išlo "ruku pod ruku" sa opisima rada takvih pojačala. Doduše thd kod lampaša niko nije spominjao(bar tamo gdje sam ja čitao),više se pominjala dinamika i neki drugi termini u koje su za mene isuviše novi.
[ 1OXB @ 24.03.2011. 21:22 ] @
Citat:
44250: I meni se thd=1% učinilo previše,ali reko´ pošto se ne razumijem u lampe bolje da ćutim i da mudrujem... :) Nije mi to išlo "ruku pod ruku" sa opisima rada takvih pojačala. Doduše thd kod lampaša niko nije spominjao(bar tamo gdje sam ja čitao),više se pominjala dinamika i neki drugi termini u koje su za mene isuviše novi.

To je duuuuga, nikad zavrsena prica ali ovde se radi o tome da neko treba da krene u biznis sa ponudom i prodajom necega o cemu skoro pa nista ne zna... ili mu u ovom momentu odgovara da mi imamo takav utisak.

Ne vidim dalju poentu da ova tema ostane aktivna a posebno iz aspekta samog foruma i ucesnika cije znanje i bilo sta drugo nece biti oplemenjeni njenim nastavljanjem!