[ triac @ 24.03.2011. 22:47 ] @
Eto u ovoj temi mozemo se baviti Hi End opremom i njenom upotrebnom a ne samo prestiznom vrednoscu.
Ko sto kaze sam naziv ko nema iskustva (ja imam samo cujnog - sa sajmova), neka postavi par linkova koji pokazuju interesantne modele, mozda neke nacine kako se prave (fabrikacija-manufaktura), da svoje vidjenje.
I sto je mozda najinteresantnije mozda ko zna, neke projekte koji bi mogli da daju "taj" zvuk.

Ja cu poceti sa par interesantnih stvari...

Accuphase

Moram priznati da sam se blago razocarao kada sam video fabrikicu, ne mogu da kazem da sam ocekivao neku farmaceutsku postavku, ali mi lici na preradjenu garazu...
Ipak za komponente za 10k i vise ocekivao sam bolje uslove (vise imidza naravno).
Mnoge Hi-End komponente se i rade u garaznim uslovima, pa im ne smeta da imaju cene preko 20k ;)

Btw:Odlicna muzicka podrska u klipu (moj ukus, naravno ;)

Burmester

Zbilja vlasnik ostavlja utisak, kada je poznavanje muzike u pitanju...
Prosto su im izvanredne visoko poliranje hromirane i pozlacene povrsine komponenti.

Stvarno izvanredni primeri (mozda i najbolji sto trenutno covecanstvo moze da ponudi - u smislu craftsmanship-a).

Samo da covek kupi da ih gledi...

p.s

Evo i jedne pesmice u stilu komponenti ;)

http://www.youtube.com/watch?v...=1&list=PL2D55AEF214A2AC0E

[Ovu poruku je menjao triac dana 25.03.2011. u 00:03 GMT+1]
[ zeoN_Rider @ 24.03.2011. 23:05 ] @
Šta reći za Burmejster, savršenstvo!

[ triac @ 24.03.2011. 23:32 ] @
Ne znam da li to ikada mogu imati, ali kada tako nesto gledam uvek dobijem poleta da bar kada nesto obicno zalemim (recimo neku sitnicu-hobisticki iz Kelka) trudim se da bude max pedanta...cak sam za tu namenu i napravio od obicnih neka spec klestanca da fino mogu da isecem vrskove lemova itd (tu mi je bio uzor Hi-End proizvodjac klestanaca http://www.cooperhandtools.com/brands/erem/index.cfm).

Nekako ja u takvim ultra vrhunskim primerima nalazim ispiraciju i za neke druge obicne stvarcice, ne samo za audio.

Kanda mi se oduvek svidjao Sony (bas je bilo vrhunski elaboriranih uredjaja).

Pred neki vec svoj kraj audio karijere (one stare dobre) napravili su ultra cudo i dali domaci koga mozda ni danas nisu mnogi mogli da postignu, u masinskoj obradi mozda samo neki.

[ triac @ 25.03.2011. 02:21 ] @
Covek taman pomisli da je video sve i onda bude nesto ovako, iskreno ne znam kako se stavlja disk da li koso ili ima nekih daljih fora (nesto izlazi, transformise se, nemam pojma...ako neko nesto zna iz prve ruke neka slobodno pise...;)

Tehnikalije inace za ovakve stvari (manje bitne)

HARMONIC DISTORTION:
< -107 dB (1kHz, 24-Bit @ 44.1KHz Sample Frequency):
SIGNAL TO NOISE RATIO:
> 120dB
:
CHANNEL SEPARATION:
> 125dB @ 1KHz (> 100dB @ 22KHz)
:
DYNAMIC RANGE:
122dB:

:
DIMENSIONS IN MM:
420 x 140 x 325mm (Width x Height x Depth):
WEIGHT:
14Kg: (Ja sam lozac na kilazu ali se nesto nisu pretrgli)
[ 44250 @ 25.03.2011. 05:48 ] @
Ne razumijem se u te stvari (kanda ću ovde nešto naučiti-makar vidjeti u 2D) ali ovaj Burmester model Panamera....mmmm...zadovoljava i tvoj kriterijum mase-oko tonu i sedamsto!
[ triac @ 25.03.2011. 09:07 ] @
Citat:
44250: Ne razumijem se u te stvari (kanda ću ovde nešto naučiti-makar vidjeti u 2D) ali ovaj Burmester model Panamera....mmmm...zadovoljava i tvoj kriterijum mase-oko tonu i sedamsto! :)

Istina, mada me malo to tisti oko 1.7t greota sto ga ne zaokruzise na bar 2t.

Fali jedan omanji sub da zavrsi poso, nesto tipa Krell Master Reference Subwoofer

Karakteristika:
-Two specially designed 15-inch woofers, each capable of an astounding 3-inch cone excursion
-2600 W Krell amplifier
-With an 8000 VA power supply
-It is capable of a staggering 120 dB sound pressure level output at 20 Hz
-Weighing 400 pounds
-$41,999.99
[ triac @ 25.03.2011. 09:09 ] @
S obzirom da je Burmester imao lep odziv nadjo na "domacem" jeziku jos jedan promo video iz dva dela.
Tek je ovde prava uzivancija...

Part1

Part2

Ovi video klipovi su vise u "nasem" fazonu, tu i tamo moze se ukrasti neki fazon...(ono barem oko manufakture, pedantnosti, poneka alatkica...).
[ nkrgovic @ 25.03.2011. 13:23 ] @
Evo, da vam i ja okacim jednu slicicu:

Eksterno napajanje za CD plejer. Eksterno, da bi se eliminisao EM sum iz kutije plejera...
[ triac @ 25.03.2011. 14:12 ] @
Ne znam nikada ne bih rekao, toliki trafo, banka elektrolita i tranzistori po levoj strani (reko bih da je neko pojacalo), medjutim razvejava sumnje nemanje hladnjaka na tranzistorima, i ekstra veliki broj izvoda iz trafoa.

Reci nam ko je proizvodjac neke detalje o napajanju, ili je DiY varijanta
[ nkrgovic @ 25.03.2011. 14:35 ] @
Naim 555PS.
[ zeoN_Rider @ 25.03.2011. 14:39 ] @
Citat:
triac: Ne znam nikada ne bih rekao, toliki trafo, banka elektrolita i tranzistori po levoj strani (reko bih da je neko pojacalo), medjutim razvejava sumnje nemanje hladnjaka na tranzistorima, i ekstra veliki broj izvoda iz trafoa.

Reci nam ko je proizvodjac neke detalje o napajanju, ili je DiY varijanta

Naim555PS
[ zoksy @ 25.03.2011. 16:27 ] @
Ovo vredi pogledati.

http://forum.speakerplans.com/...ternals-thread_topic23787.html
[ Odin D. @ 25.03.2011. 16:33 ] @
Odgledao sam ovaj Burmester Part 1 video i mogu reci da se odavno nisam naslusao toliko gluposti u 7 i po minuta.
Uspjeh ove firme ne bazira se na kvalitetu proizvoda nego na ekstremnoj glupoci, naivnosti i neznanju musterija.
[ zeoN_Rider @ 25.03.2011. 16:45 ] @
Citat:
Odin D.
Uspjeh ove firme ne bazira se na kvalitetu proizvoda nego na ekstremnoj glupoci, naivnosti i neznanju musterija.

I oni su mušterije!
[ nkrgovic @ 25.03.2011. 16:52 ] @
Inace, Burmester nikad nisam slusao. Accuphase jesam i sumnjam da postoji DIY projekat koji moze da se meri sa istim..... Jednostavno, nema DIY-era koji ima te resurse za testiranje, selekciju komponenti....
[ triac @ 25.03.2011. 21:28 ] @
Citat:
nkrgovic: Inace, Burmester nikad nisam slusao. Accuphase jesam i sumnjam da postoji DIY projekat koji moze da se meri sa istim..... Jednostavno, nema DIY-era koji ima te resurse za testiranje, selekciju komponenti....

Slazem se kada se gleda tehnicko izvodjenje projekta, ali mozda i moze da se nesto u DIy varijanti nakalemi da slicno zvuci, ne mora da bude tako lepo.

Inace sto se tice Naima i njegovog napajanja, uradjeno je dosta prosecno, svako tako moze da izvede u DIY varijanti...klasicna pljacka...inace mi ta firma ionako nikada nije lezala.Uvek mi je bilo sumljivo sto se toliko busaju u kucista (valjda su "tanki'" unutra), mada topljikavo zvuce sto ja volim...

p.s Baahhaahha cena http://www.audiot.co.uk/produc...m-555-ps-power-supply-186.aspx
idi begaj za kutiju za alat....
[ zeoN_Rider @ 25.03.2011. 21:37 ] @
Citat:
triac
p.s Baahhaahha cena http://www.audiot.co.uk/produc...m-555-ps-power-supply-186.aspx
idi begaj za kutiju za alat....

Vala preteraše ga!
[ triac @ 25.03.2011. 21:40 ] @
Italijani su jako lepo odradili ovo pojacalo...mada mi je uvek bilo pitanje kada vidim plave condove, da li su Mallory, ili Vishay ili Nippon.

U ovom slucaju je Nippon

Vala bas je po mom ukusu ima ga i na kilo i po kapacitetu i na oko i estetika, jednom recju san snova jedino bi najveci problem bio upariti sve ove tranzistore kako treba....

AM Audio

B-250 Reference

[Ovu poruku je menjao triac dana 25.03.2011. u 22:57 GMT+1]
[ triac @ 25.03.2011. 22:07 ] @
Citat:
zeoN_Rider: Vala preteraše ga!

Vala bas, ja jesam da se plati ako se moze ako ne da se nesto uradi sam i neko zamoli za pomoc ili da se casti za uslugu, ali da neko ovoliko besomucno dere pa to je beda.
Dalje ako je ovo za CD, NEMA TEORETSKE SANSE da covek primeti razliku, CD trosi ko upaljac oni nakrkali struje ko za pojacalo u A klasi, bez neke digitalije kada je u pitanju stabilizacija ekstra filtracija itd...

A pazi sad svega i to mislim svega http://cybwiz.blogspot.com/2010/08/am-audio-b-250-reference.html 15.000 evra za par mono blokova sa ukupmom tezinom od 200kg i neverovatnih 2.000.000uF kao i 250W po kanalu u A klasi...

Naspram onih nasih "najboljih" entuzijasta za 12.500evra, pa ti vidi brajko moj.

Ne kazem ja da nisu to ogromni novci, ali ko su domaci a ko strani konstruktoru to pokazuju rezultati.

Covece neverovatnih 2.000.000uF

MEGA fantasticno, zaebali su Krella po svim tackama za 5 puta manje para :))
[ zeoN_Rider @ 25.03.2011. 22:12 ] @
Citat:
triac

jedino bi najveci problem bio upariti sve ove tranzistore kako treba....

Nije problem u uparivanju nego u strpljenju kojeg ljudi u današnje vreme sve manje imaju!
[ 44250 @ 25.03.2011. 22:54 ] @
Citat:
zeoN_Rider: Nije problem u uparivanju nego u strpljenju kojeg ljudi u današnje vreme sve manje imaju!

Ma ima tu i finansijskog momenta. Sigurno ima ljudi koji bi imali vremena da se "bakću" uparivanjem toga i to sa osmjehom na licu,ali kad treba dati nekoliko godišnjih plata na karton tranzistora za odabiranje 80 "pravih" tu osmjesi nestaju a prsti kliznu na "Esc" tastature. Kad čovjek tako razmisli i nije skupo kupiti ga gotovog.
Vjerujem da većina koja bude ovo čitala nikada neće ni vidjeti tako nešto uživo, a kamoli čuti zvuk iz njega. Ipak,lijepo je vidjeti tako nešto makar samo na slici,pročitati mu karakteristike,znati da postoji...
[ triac @ 26.03.2011. 02:20 ] @
Citat:
44250: Ma ima tu i finansijskog momenta. Sigurno ima ljudi koji bi imali vremena da se "bakću" uparivanjem toga i to sa osmjehom na licu,ali kad treba dati nekoliko godišnjih plata na karton tranzistora za odabiranje 80 "pravih" tu osmjesi nestaju a prsti kliznu na "Esc" tastature. Kad čovjek tako razmisli i nije skupo kupiti ga gotovog.
Vjerujem da većina koja bude ovo čitala nikada neće ni vidjeti tako nešto uživo, a kamoli čuti zvuk iz njega. Ipak,lijepo je vidjeti tako nešto makar samo na slici,pročitati mu karakteristike,znati da postoji...

Svaka ti se pozlatila

Moj cilj podizanja teme nije bio da prekrajam vreme, niti da "ubijam" ljude sa njihovim skromnijim projektima (iskreno ja se ni toliko nisam osmelio, vec sam sta sam mogao kupovao gotovo).
Vec da nadjem/nadjemo, zajednicki sto interesantnije projekte i kompanije koje su ulozile extreman trud da nesto naprave.
Iako po cenama neretko vecim od onih koliko vrede nekretnine u kojima zivimo.

Ja to ponajpre dozivljavam kao vrhunsko umetnicko delo, sto i jeste...to su najbolji primeri koje civilizacija moze da pruze pa zasto ih ne prikazati

p.s

Inace zbilja nekada je lakse kupiti gotovo nego uparivati, traziti po 100 tranzistora da bi bilo to to, i to mnoge kompanije i naplacuju...pa i mi bi da smo na celu tih istih kompanija.

Npr dosta treba elaboracije da bi jedna firma (kao npr AM Audio cije sam pojacalo predstavio B-250) dalo garanciju na 10 godina.

U cast svemu tome evo jedne bas bas egzotike ;)

The main cabinet houses a 15-inch, paper-cone woofer with a custom-designed suspension within a modified exponential-compound horn that is hand-made of laminated beech wood. Above it is a 3-inch compression driver in an exponential horn, also made of beech.

Proceeding up the frequency spectrum, we come to a 1-inch beryllium-dome compression tweeter at the throat of a modified exponential horn made of cast bronze. At the top is a slot-dispersive compression super-tweeter, also with a beryllium diaphragm.

As with most horn-loaded speakers, the Vox Olympian is extremely sensitive—105dB/W/m to be exact—which means it can play plenty loud with very little amplifier power behind it, making this speaker ideal for single-ended triode amps. Unfortunately, I was unable to glean any other specs, even after repeated attempts to contact the company, though I have little doubt they are truly Olympian.

As you might expect, the price is Olympian as well—£190,000/pair (just under $300,000 as of this writing). That's a lot of dough, but the Vox Olympian should bring the music of the gods to those fortunate few who can afford them.

[Ovu poruku je menjao triac dana 26.03.2011. u 03:38 GMT+1]
[ triac @ 26.03.2011. 02:33 ] @
I po meni jednog od najlepse dizajniranih CD playera (a video sam ih bas mnogo on line naravno)...

Human Audio Libretto

Vala stvarno vrhunsko resenje.

[Ovu poruku je menjao triac dana 26.03.2011. u 04:11 GMT+1]
[ triac @ 26.03.2011. 02:42 ] @
Mali broj zna da je Dynaudio imao u svojoj ponudi i Hi-End mono blok pojacalo...

Price was $200,000 pair

Effective Output: 620W (8Ω), 1072W (4Ω), 1670W (2Ω)
Frequency response: 0.3Hz-300kHz (-3dB)
THD levels: less than 0.005% (8Ω)
S / N ratio: 103dB or more
Input Impedance: 2000Ω
Input Sensivity 2,25V, 6,75V
Damping Factor: 1000 or more (Output 1), 40 or more (output 2)
Power consumption: 120W, 2000W (Max)
Size (WHD): 27.5 × 80 × 67cm
Weight: 140kg each

Lepo bi se dato pojacalce dopunilo sa zvucnicima iste kuce Consequence...

The new Consequence Ultimate Edition from Dynaudio is what the company calls "one of the most fascinating
Dynaudio Consequence Ultimate EditionThe Consequence boasts a frequency range from 17 Hz to 30 kHz +/- 3 dB.
Sensitivity at 1 meter and 2.83 volts is a claimed 85 dB.
Each tower tips the scales at 251 pounds.
PRICE:
Consequence Ultimate: $70,000/pair

[Ovu poruku je menjao triac dana 26.03.2011. u 04:12 GMT+1]
[ 44250 @ 26.03.2011. 06:57 ] @
Da zvuči-za te cijene i mora nego dizajn istih je fenomenalan-veoma smo sličnih estetskih kriterijuma!
[ d.veljko83 @ 26.03.2011. 09:51 ] @
Citat:
triac: Mali broj zna da je Dynaudio imao u svojoj ponudi i Hi-End mono blok pojacalo...

Znam ja al ne koristi mi puno.
Concequence su monstrumi od zvucnika, potrebno je ozbiljno i sposobno pojacalo da ih potera. Ovako napisano ovo zvuci ko neka urbana legenda ili price koje se prepricavaju po fifi forumu ali takav je bio moj utisak. Uskoro idem da ih opet cujem sa Sigma pojacalom :)

[Ovu poruku je menjao d.veljko83 dana 26.03.2011. u 11:01 GMT+1]
[ beske @ 26.03.2011. 13:22 ] @
Citat:
triac: Mali broj zna...

mali broj zna i da ti imas veze i dodira sa high-endom taman onoliko koliko SI imao (kao ArtCool) veze i dodira sa digitalnom fotografijom u bilo kom obliku, dok si na identican nacin balavio i mlatio praznu slamu na tom delu foruma.

itanimulle, posrnule arape i ostale iz PhaseLienar ere bolje ovde da i ne pominjem.

klasican TROL.

[ zeoN_Rider @ 26.03.2011. 13:30 ] @
Ma neka ga, umoriće se valjda!?
[ triac @ 26.03.2011. 14:01 ] @
Citat:
44250: Da zvuči-za te cijene i mora nego dizajn istih je fenomenalan-veoma smo sličnih estetskih kriterijuma!

Da naravno, u toj klasi sve je u dizajnu koji odmah privuce paznju.
Nisam bio da vdim Nautiluse kada su bili na sajmu kod nas a cini mi se da sam ih video u katalogu pa pre vise od 10 godina, i tada su mi delovali kao nesto najlepse...ali uvek ima lepse kao ovaj Vox sto sam naveo.
[ zeoN_Rider @ 26.03.2011. 14:08 ] @
Evo jedan ručno pravljeni uređaj, pravi DiY.

http://www.kupujemprodajem.com...-541793-oglas.htm?filter_id=40

Znači može da se napravi dobar uređaj.
[ triac @ 26.03.2011. 14:55 ] @
Citat:
zeoN_Rider: Evo jedan ručno pravljeni uređaj, pravi DiY.

Odlican, pedantno i vrlo profesionalno (nije ni skupo s obzirom da mi lici na modele od preko 10k)...

[Ovu poruku je menjao triac dana 26.03.2011. u 16:55 GMT+1]
[ zeoN_Rider @ 26.03.2011. 15:05 ] @
Evo još dve slike koje fale u oglasu :

[ triac @ 26.03.2011. 15:59 ] @
Citat:
zeoN_Rider: Evo još dve slike koje fale u oglasu :

Odkuda ti jel ga ti prodajes, ili si ga ti pravio
[ d.veljko83 @ 26.03.2011. 16:00 ] @
Zeone ovo bese tvojih ruku delo?
[ triac @ 26.03.2011. 16:01 ] @
Od kuda ti ?

Jel ga ti prodajes ili si ga ti mozda pravio
[ zeoN_Rider @ 26.03.2011. 16:33 ] @
Citat:
triac: Od kuda ti ?

Jel ga ti prodajes ili si ga ti mozda pravio

Slike su sa mog hard diska!

Ja sam ga pravio a drugar ga prodaje, inače nije više moje vlasništvo.

Citat:
d.veljko83: Zeone ovo bese tvojih ruku delo?

Aha!
[ vodjang @ 26.03.2011. 18:31 ] @
Citat:
zeoN_Rider: Aha!

Pitaje u vezi hladnjaka za isti ;)
Pošto imam iste radijatore viška pa bi ih rado iskoristio za Babelfish J....
Interesuje me jesi li radijatori punjeni vodom ili????
Jesi vršio termička mjerenja?
Jesi li morao polirati radijatore ( dio na koji nalježe lim ) pošto moji imaju mali luk od 0,5-1mm na čitavu širinu?
Pozz
[ triac @ 26.03.2011. 18:33 ] @
Bili nam mogao dati malo informacija o karakteristikama, koji su kondovi (firme i vrednosti) koji su izlazni tranzistori, koliko treba vremena da se napravi, sema po kojoj je radjeno itd...

Daj podeli to malo sa nama, sad kada si nam potero vodu na usta
[ zeoN_Rider @ 26.03.2011. 19:51 ] @
Citat:
triac

Daj podeli to malo sa nama, sad kada si nam potero vodu na usta

Citat:
vodjang: Pitaje u vezi hladnjaka za isti
Jesi vršio termička mjerenja?

Pozz

Antifrizom!

[ triac @ 26.03.2011. 20:08 ] @
Citat:

Aaaa ja te pogresno razumeo,
ti hteo da se malo pohvalis kako i ti mozes da udjes u klub "velikih" decaka

E pa lepo, i ja cu kad porastem da budem ko ti
[ triac @ 26.03.2011. 20:11 ] @
U medjuvremenu da vidimo sta se desava na polju utikaca...

Stradivari Audio Designs No. 6 - Reference Power Plant

$7500

[Ovu poruku je menjao triac dana 26.03.2011. u 21:31 GMT+1]
[ zeoN_Rider @ 26.03.2011. 20:18 ] @
Citat:
triac: Aaaa ja te pogresno razumeo,
ti hteo da se malo pohvalis kako i ti mozes da udjes u klub "velikih" decaka[/img]

Ja sam već odavnoušao u taj klub, ne hvalim se nego me ponele dve zadnje reči u naslivu.
[ triac @ 26.03.2011. 20:28 ] @
Citat:
zeoN_Rider: Ja sam već odavnoušao u taj klub,

Nisam znao, kako se zove firma, mislim koji ti je trade mark...
[ triac @ 26.03.2011. 20:39 ] @
Evo jedne manje elektranice od Tacnefaze...

http://www.accuphase.com/historys/ps-1200_e.htm

[Ovu poruku je menjao triac dana 26.03.2011. u 22:31 GMT+1]
[ triac @ 28.03.2011. 23:19 ] @
Bas sam se pitao kako se stavlja CD

Chord MkII

... i eto ga, samo se stavi...
[ triac @ 28.03.2011. 23:24 ] @
Kod Tacnefaze verovatno je mehanizam pravljen da izdrzi pojaci udar EMP-a...

[ triac @ 29.03.2011. 03:00 ] @
Asr Emitter II

ASR's Emitter II Exclusive is a battery-powered amplifier. Sort of. Its rechargeable battery powers only the amplifier's driver stage, which the designer feels is the most critical. What's more, the battery supply is a plug-in option. Housed in its own heavy case, the battery supply contains six 6V, 12 ampere-hour batteries and a total of 400,000µF of capacitance. Once fully charged, the battery can power the driver stage for approximately 100 hours. The instructions recommend that you turn the Emitter II to Standby overnight after approximately two days of playing in order to limit the discharge level and keep the battery well conditioned. All battery operations, including charging, and auto-switching to AC power when the batteries are low, are controlled by optical digital logic circuits. In practical terms, the ASR's battery power supply was transparent, never requiring my attention.

The Emitter II costs $24,900 with the battery supply.

[Ovu poruku je menjao triac dana 29.03.2011. u 04:36 GMT+1]
[ triac @ 29.03.2011. 03:56 ] @
CD na lampice

Loit Passeri

Loit Passeri is a 6 x 6H30 triode CD-Pro2 motorized top-loading digital deck with two vales as balanced transimpedance converter without negative feedback, one valve plus Mosfet as high-voltage regulator for the I/V stage and the remainder for the output stage. The 16kg unit is coupled to three ceramic ball bearings for resonance control and the chassis is built up of Carbon fiber. So-called Alpha Gel decouplers (silicon gel bushings) isolate the transport section. Specs include 2/4Vrms output over RCA/XLR, 105dB channel seperation, a better than 100dB A-weighted S/N ratio and 170 watts of power consumption. Digital outputs include S/PDIF and AES/EBU. The industrial design was handled by the Russian Art Lebedev studio.

[ triac @ 29.03.2011. 04:06 ] @
Kalista CD

Stats:
-Pickup mechanism modified from the Pihlips CDM12 PRO 2.
-"Methacrylate" and stainless-steel body.
-Central mechanism milled from solid aluminum block.
-Upsampling to 24-bit/96kHz.
-Separate power supply.
-Delrin isolation feet.
-131lbs total weight.

Price $23,000
[ triac @ 29.03.2011. 04:23 ] @
Kad se Japanci razgoropade...

CEC TL0X

[ triac @ 29.03.2011. 04:37 ] @
Kad se Kinezi razgoropade...

Shanling CD-T300

Shanling CD-T500

Shanling CD-T1000

[Ovu poruku je menjao triac dana 29.03.2011. u 05:58 GMT+1]
[ triac @ 29.03.2011. 05:07 ] @
TEAC Neo

(samo CD transport) koji koristi firma Esoteric tezine 5kg

[ triac @ 31.03.2011. 14:44 ] @
Book of Music Teti Speaker

Drivers are sourced from ScanSpeak; the tweeter is a 1-inch ring radiator, and the woofer is a 6.5-inch paper cone, yielding an overall frequency response from 38Hz to 40kHz (±2dB) with a sensitivity of 89dB/W/m.

$20000
[ triac @ 01.04.2011. 00:58 ] @
LARS XLS

Coming from the house of world leading manufacturers of high-end amplifiers, Engström & Engström has perfectly combined the Scandinavian furniture design and reliable engineering in their Lars XLS monoblock power amp. One might confuse the new creation with E&E’s Lars Type 1, but the LARS XLS is a fully balanced 32WPC momoblack power amplifier that uses 300B-XLS tubes, optimized for highest power within the limits of the tubes and for a higher damping factor.
Priced at $110,000/pair, The XLS stands and 21kg and is available in several wood finishes in the base with clear acrylic outer mantle that protects the tubes while keeping them absolutely visible
[ triac @ 01.04.2011. 08:29 ] @
Da Vinci Audio Monument AAS Gabriel turntable in Ferrari Red

$64,000
[ triac @ 01.04.2011. 08:36 ] @
Continuum Caliburn turntable

£115.000

The complete package comes in six boxes with a total shipping weight of about 450kg and an actual weight of 300kg. Installation is a two-man job, taking about eight hours

http://www.techradar.com/revie...ntinuum-caliburn-587168/review
[ triac @ 01.04.2011. 08:50 ] @
Clearaudio Master Reference

Price: US $19,000

[ triac @ 01.04.2011. 09:00 ] @
Clearaudio Statement

The aptly named Statement is a $125,000 conglomeration of wood, aluminum, and other sundry bits that aims to do only one thing - play records, and play them exceptionally well. Weighing in at a massive 770-pounds, the Statement derives its rotational motivation from the same type of electric motor used to propel the Mars Rover

[Ovu poruku je menjao triac dana 01.04.2011. u 10:10 GMT+1]