[ spikeetf @ 25.03.2011. 10:54 ] @
Poštovani treba mi informacija kako da blokiram otvaranje Excel-ovog fajla koji je već otvoren od drugog korisnika?
Riječ je o radu preko mreže sa podacima.
Unaprijed hvala. Srdačan pozdrav!
[ timmy @ 25.03.2011. 14:36 ] @
Inicijalno je dokument podesen da ga samo jedan korisnik moze otvoriti ekskluzivno,
tj. svaki sledeci biva obavesten

1. da je dokument vec otvoren i
2. da moze da ga otvori samo kao read-only tj. da izmene snimi ali u neki drugi dokument

Ukoliko se u dokumentu ukljuci Share WorkBook opcija tada je omogucen simultani rad vise korisnika nad dokumentom
i sprecavanje otvaranja dokumenta treba uraditi postavljanjem zahtevane lozinke za otvaranjem tj. menjanjem podataka.

Pozdrav
[ Joker @ 26.03.2011. 07:10 ] @
Meni je potrebno isto ali se excel fajl nalazi u dropboxu i nema tog upozorenja kao ni ograničenja na read only, da li postoji rešenje i za ovaj problem ?
[ 3okc @ 27.03.2011. 09:25 ] @
Neka si ti nama živ i zdrav, postavio si ovde problem kao da svi (treba da) znamo šta je i čemu služi 'Dropbox'!?

Elem, slučajno sam baš naleteo u časopisu na opis istoimenog besplatnog programa - samo ću pretpostaviti da se i ovde govori o istom - pa tako vidim da je to "sjajna usluga za sinhronizaciju datoteka između više računara i 'online' skladišni prostor". Sad, ako se stvarno radi o programu za sinhronizaciju između više računara koji, dakle, ne moraju biti ni u istoj mreži jer bi se sinhronizacija obavljala preko Interneta, onda se kod tebe i ne radi o problemu koji timmy opisuje (naime, o pristupanju/pokretanju jednog-te-istog fajla sa više mesta), već o više kopija jednog fajla: sinhronizovanih kopija.
[ Joker @ 27.03.2011. 09:47 ] @
Hvala moderatoru što mi je objasnio u čemu je problem. Što se tiče dropboxa ni netreba svi da znaju šta je dropbox, dovoljno je da znaju osobe koje žele, znaju i hoće da pomognu u rešavanju problema.