Hvala.
Eh, da sam ovo znala pre nekih godinu dana - namučih se živa, a tek nesigurni linkovi u formulama, a sve treba da bude 200% tačno. Bilo je i sabiranja i zbirnog prikazivanja.
Sreća pa je bilo SAMO do 50 listova za povezivanje.
Citat:
branisllav: Postoji način da sabereš gomilu radnih listova.
Recimo da ih nazoveš redom 1,2,3 ... do 150.
Suma koja ti treba dobija se formulom =SUM('1:150'!B3) gde je B3 polje u svakom radnom listu koje sadrži vrednost.
Imenovanje radnih listova može biti i druga čije, na primer prvi, drugi, treći .... poslednji pa bi formula glasila
=SUM('prvi:poslednji'!B3)
Bitna stvar je da van ovog opsega koji staviš u zagradu možeš imati još radnih listova, sabiraju se samo oni u opsegu koji si zadao - dakle ne bi ti sabrao radni list 151 ili veći.
Može da se ide i preko insert function, pa odabere se Sum a za unos prvog broja se pozicionira u odgovarajuće polje u prvom listu, pritisne se taster Shift i pozicionira se u poslednji list u nizu. Ne moraju da budu slični nazovi nizova (važi i za modul koji je Timmy predložio), bitan je opseg - prvi i poslednji u nizu.
Citat:
timmy: Dodaj novi modul i ubaci sledecu proceduru
Code:
Public Sub PokupiOdgovore()
Dim sh As Variant
For Each sh In ActiveWorkbook.Sheets
If sh.Name <> "zbir" Then
Range("zbir!a" & sh.Index + 4).Value = Right(sh.Name, Len(sh.Name) - 4)
Range("zbir!b" & sh.Index + 4).Value = sh.Range("B5")
Range("zbir!c" & sh.Index + 4).Value = sh.Range("B21")
Range("zbir!d" & sh.Index + 4).Value = sh.Range("B33")
End If
Next sh
End Sub
Pozdrav
[Ovu poruku je menjao timmy dana 26.03.2011. u 10:11 GMT+1]
ovo komentarišem iz razloga , što sam se malo namučila.
U pitanju je klasičan makro, a ne f-ja, koji mora da se poziva stalno. Ja sam postavila jedno komadno dugme, preko koga ga pozivam.
Da li može da se preciznije definiše opseg, da ne obuhvata sve listove koji se ne zovu zbir, tj. da se nekako naznače prvi i poslednju list u nizu, a sve ostalo da zanemari ???
-------
Za OpenOffice.
=SUM(<naziv prvog sheet-a u nizu>.<ćelija>:<naziv drugog sheet-a u nizu>.<ćelija>)
Nisam otkrila da li postoji nešto lakši način, neka prečica.
Edit: Tagovi
[Ovu poruku je menjao 3okc dana 27.03.2011. u 00:18 GMT+1]