[ jovanmal @ 28.03.2011. 00:31 ] @
Pozdrav ljudi, surfajuci sam naletio na vrlo zanimljiv mail server - Axigen (http://www.axigen.com/mail-server/free/). Na prvi pogled, vrlo je upotrebljiv: besplatan je za do 100 korisnika od kojih 5 ima mogućnosti korištenja naprednih mogućnosti (kalendar, antivirus i antispam zaštita, sinhronizacija preko Active Sync-a, Outlook connector). Vrlo je ušminkan (mislim i na podešavanja i na korisnički interfejs). Ima i Ajax based i standardnu varijantu interfejsa. Ima integrisan webmail, messaging sistem, public foldere, mogućnost da svaki korisnik podesi eksterne pop3 accounte, klasični pristup preko POP3 i IMAP protokola. Licenciranje postoji u besplatnoj i komercijalnoj varijanti. U obe je registracija obavezna, s tim da se za besplatnu verziju dobija licencni ključ na godinu dana a poslije tog perioda se obnavlja (takođe besplatno). Ovo oko licenciranja mi nije baš najjasnije, kao ni razlike između komercijalne i besplatne verzije. Postoji i Windows i Linux verzija. Poslao sam im mail sa zahtjevom za dodatnim objašnjenjima, pa ću i objaviti šta su odgovorili. Ako je neko imao iskustva sa dotičnim proizvodom, volio bih da kaže nešto o njemu - kako se ponaša u radu, kakva je situacija sa licenciranjem itd. |