[ baracuda84 @ 28.03.2011. 18:29 ] @
Naime ja i moj drugar hocemo da napravimo svoju LAN vezu ali ne znamo kako . Znam da to ne bi trebalo da bude neki problem ali mi nismo dosli do resenja. Opis situacije je sledeci: 1. Ja sam konektovan na internet preko TP LINK 543G rutera koji radi u klijentskom modu i prima signal od lokalnog wireless providera i to radi lepo u PPOE konekciji Lan adresa na ruteru je 192.168.1.1 2. Drugar preko puta mene takodje je konektovan na internet preko TP LINK 543 G rutera na ap lokalnog providera i tako prima internet. kod njega na taj ruter zakacen je drugi ethernet ruter marke TENDA 311 + . i to kod njega radi lepo. Na tu tendu konektovan mu je laptop od brata koji zivi na spratu i to radi. Ja sa mojim telefonom marke BLACKBERRY 8900 Curve kada upalim wi -fi konektujem se na ruter TENDA kod njega preko puta i net pici bez problema Sta je problem? Moja wireless antena na krovu hvata u listi signal sa njegovoj rutera u listi signala jacine 22 db ali ja nemogu nikako da se konektujem na njegovu mrezu tj njegov ruter TENDA. Vec par dana se malo cimamo i pitamo se sto? Kako se laptop akci bez problema? i telefon? Kod mene na racunaru instaliran je operatiivni sistem WINDOWS 7 Ultimate a kod njega XP sa Sp 2ili 3 nisam siguran Workgroup je podesena da bude ista. Kako i na koji nacin mi da ostvarimo napravimo LAN vezu? da bi kasnije mogli igrati igricu formula 1 codemasters 2010 u lanu? mora da postoji nacin Ukoliko neko zna sta treba da se podesi neka napise unapred hvala svima |