[ Daffa @ 29.03.2011. 13:14 ] @
Pozdrav svima. Znam da ima dosta slicnih tema, ali ni na jednoj nisam nasao zadovoljavajuci odgovor, pa sam prinudjen da probam preko nove teme. Vlasnik jedne igraonice me je zaduzio za kreiranje online servera Counter Strike 1.6. Igraonica sadrzi LAN mrezu od 9 racunara, koji su povezani na switch, a switch je povezan na ruter koji opsluzuje jos jedan (kucni) racunar i resiver za kablovsku televiziju. Imaju ADSL konekciju od 5Mbit/s. Interesuje me sledece: 1.Ako ja gore pomenuti racunar/server povezem na switch zajedno sa ostalih 9 racunara, da li ce on automatski postati dio te postojece LAN mreze? 2.Ako je odgovor na 1. pitanje "DA", kako da tom racunaru/serveru, dodijelim staticku ip adresu kako bi bio vidljiv ljudima na Internetu, odnosno, kako uopste dodijeliti staticku IP adresu racunaru koji je dio LAN mreze? Iskreno, malo sam se pomucio oko formulisanja ovih pitanja, tako da se nadam da ce vam biti jasno sta ja u stvari trazim... Pocetnik, ne zamjerite... ![]() Unaprijed hvala. |