[ ivan.985 @ 01.04.2011. 20:44 ] @
Drugari izvinite na puno pitanja ali pokusavam nesto da naucim i da uradim nesto kvalitetno! E sad kako da saberem vise celija u posebnim sheetovima u jednu celiju u sasvim drugom sheetu? Evo kacim jedan radni list i uz njega da objasnim! ako npr u K24 program izracuna da treba da bude bocni zatvarac od 1101-1350 onda automatski treba da upise u sheet2 u e8 onoliko komada koliko je program izracunao da treba u predhodnom radnom listu! a ako izracuna u k24 da treba manji ili veci bocni zatvarac da u odgovarajuce polje u sheet2 upise onoliko koliko je izracunao! a racuna samo ako se u polju e24 u sheet1 izabere opcija RACUNAJ! Uz ovo pitanje me zanima i kako da se podese radni listovi da kad god se upali ovaj excell fajl da A21 i E8 budu prazni tj da ne ostane upisan zadnji broj a da zabranim cuvanje promena u svim radnim listovima! Plus jel moze ovu sliku da prekopira u poseban sheet ako se izabere opcija racunaj a posto je vise radnih listova u ovom fajlu i svaki od njih ima po jednu sliku da ako se izabere u tom radnom listu opcija racunaj da on redom ubacuju u taj posebni radni list koji bi trebalo da glumi blagu sumu svih prozora koja se izaberu za rad? Nadam se da ste me iole shvatili i da cete mi pomoci! Hvala na bilo kakvom trudu! |