Nisi naglasio sa kojim portom bi sve to radio, ako je u pitanju serijska komunikacija (USB ili DB9) ili paralelna (LPT)?
Sve zavisi od vrste komunikacije... evo da ti pomognem malo oko izbora:
ja mislim da bi sa LPT-om najednostavnije prosao, cak ti i ne bi ni trebao MCU, sa LPT-om bi imao iste korakteristike
kao i sa LPT-om i MCU-om zajedno... jedina prednost zasto se vezuje MCU na LPT je kad zelis da ti taj MCU izracuna neki ADC... i onda vrati u racunar
, ili kad zelis da izvrsis nesto sto se desava brzo pa onda po sporijoj brzini da vratis u racunar posto je LPT sporiji, mozda je zastarela tehnologija i na novijim
racunarima ces teze vezivati taj uredjaj ali je po meni najjednostavnija.
Isto vazi i za RS232(DB9) doduse nzm bas njegove karakteristike osim to da ima sreijski prenos podataka, ali sam gledao neke primere i isto je jednostavno
povezati se na njega.
I USB je najlepse resenje samo ako se mozes snaci s njim posto nije jednostavno sastaviti sve sa USB-om da radi kako treba, bar za mene
btw ovo za multiplex, pa povezes tih osam paralelno (e sad nisam siguran koliko njih je moguce vezati paralelno, za 4 sam siguran) odnosno povezes
im ponove za masu i sve to bacis na MCU ako su svi sa katodom ako ne obrtno a ovi preostale anode povezes na MCU samo svaki posebno i onda
MCU-om palis prvu anodu i generises broj masom i onda na 5ms gasis prvu anodu a palis drugu i generises broj za nju i sve tako e sad nzm dal je to
multiplex jer je frekfencija uvek ista... kako bilo, imas gore u TOP temi tutorijal za 7 segmentne displeje, stvarno dobra stvar.
Eto ja ti dadoh neke opcije, verovatno ovo znas... kako god, daj neke argumente za taj tvoj projekat pa ce ti i ostali pomoci.
Pozdrav