[ Miloš Glogovac @ 05.04.2011. 00:50 ] @
U pitanju je kamera maxell MPCC-8. Kada se uspostavi video call na skajpu na drugoj strani pocinje da zuji i pisti i sagovornik nista ne moze da me cuje (vidi me normalno). Resenje je da odaberem drugi mikrofon u podesavanjima u skajpu (mikrofon od integrisane muzicke) a zatim odma vratim na mikrofon od kamere. Kad se ovo odradi sagovornik me cuje i sve lepo radi. Problem je sto ova besmislena operacija mora da se uradi prilikom svakog novog poziva a nekad pocinje da zuji i u toku razgovora sama od sebe pa se mora i tad odraditi kako bi se nastavio razgovor :( jednom rečiju smaranje

Napominjem da kamera normalno radi na drugom kompjuteru,samo neće da radi na tom na kom treba. U pitanju je AMD athlon 64, msi neo2 mb, ati radeon 9200 xp operativni sistem. Pod garancijom je, tek kupljena ali se ne moze reklamirati i zameniti jer je očigledno ispravna jer radi sa drugim kompom na kom je takodje xp.

Da li ima neko predlog sta bi moglo da bude / da se proba kako bi se resio obaj besmisleni problem
[ dendic @ 05.04.2011. 09:45 ] @
Ja bi stavio stvarno drugi mikrofon na integrisanu muzicku jer mi je to jeftinije nego probat mjenjat windowse i ko zna bi li opet proradilo.Imo sam problema sa ugradjenim mikrofonima u plasticna kucista od interfona npr. i isto tako pocne zujati,neka mikrofonija,jedino sam mogao taj mikrofon malo izvuci van kucista pa onda ne bi povremeno zujalo.Buni me to da na drugom kompu dobro radi-to mirise na windowse,zvucnik ti je sigurno daleko od web kamere odmaknut pretpostavljam.Taj drugi kompjuter je bio spojen tu na istu konekciju istu brzinu interneta?
[ Miloš Glogovac @ 05.04.2011. 15:40 ] @
Probao sam sa 2 mikrofona plastikanera, rade normalno ali su slabi i moras da ih priblizis da bi se cuo i opet nije to to kao taj mic iz kamere.
I da odmaknut je zvucnik, nije u pitanju mikrofonija niti bilo kakva hardverska neispravnost, mislim da je softver, neka nekompatabilnost.
I mene buni sto lepo radi na drugom kompu, da nije tako mogao bi da je zamenim kao neispravnu. Drugi komp je na drugoj sporijoj konekciji

Hvala na odgovoru