[ Milan M. Radovic @ 06.04.2011. 09:58 ] @
| Juce su mi monteri ugradili wireless uredjaj Ubiquiti Nano Station M5. Sasvim updaljivo se proteze u vis jedno 3-4 metara odokativno. Sigurno ce je pre ili kasnije raspaliti grom, ali do tad ce posluziti nadam se :P
Kada sam dosao kuci sa posla, morao sam da posvetim vremena AirOS-u i ceprkanju po uredjaju (profesionalna deformacija). AirOS se na prvi pogled cini sasvim simpatican i dovoljan, ono sto je posebno zanimljivo je podesavanje antene (Align Antenna) i Analiza spektra signala (Spectrum Analyzer).
Signal je prilicno zadovoljavajuc - Pun signal. Opticka vidljivost ka repetitoru... odnos, ako se dobro secam, signal sum, -66/-87dBm.
Sa obzirom da je AirOS pun podesavanja i da imam switch i jedan wireless ruter i 4 kompa ... rodile su se prirodno razne ideje, koje cu sprovesti za vikend (kao sto je - internet u garazi)
Ono sto bih zamerio, je:
- Obecavanih teoretskih 2Mbps, je u praksi, u razlicitim trenucima merenja download-a variralo izmedju 40KB/s <-> 170KB/s
Doduse ako uzmemo u obzir da je zastupnik Orion Telekoma u Pancevu TriDeNET... nista ne cudi... |
[ Predrag Supurovic @ 06.04.2011. 14:51 ] @
> -66/-87dBm.
Ako je ovo Rx/Tx onda uopšte ne izgleda valjano.
[ Milan M. Radovic @ 13.04.2011. 19:01 ] @
Code:
Vertical / Horizontal:-64 / -74 dBm
Noise Floor:-84 dBm
Transmit CCQ:93 %
TX/RX Rate:117.0 Mbps / 104.0 Mbps
[ Aleksandar Đokić @ 14.04.2011. 22:04 ] @
cini mi se da ti uredjaji rade dual polarizaciju, pa moguce da je jedno za vertikalnu drugo za horizontalnu... tx kroz vertikal, rx kroz horizontal(?)
[ Milan M. Radovic @ 20.04.2011. 15:21 ] @
Promenio sam AP, uzevsi onaj koji je 2 km blizi.... ne znam zasto ga oni nisu izabrali, boga pitaj. U svakom slucaju,sad sljaka dobro i veza ima sve pohvale - OSIM sto da nestane na minut-dva ali retko, verovatno je jos mreza nestabilna tj. rade sve i svasta, narocito sto mozda taj AP malo ljudi koristi..... verovatno.
[ mantas @ 20.04.2011. 21:37 ] @
Citat:
verovatno je jos mreza nestabilna tj. rade sve i svasta, narocito sto mozda taj AP malo ljudi koristi..... verovatno.
sto ih manje to bolje...
[ Milan M. Radovic @ 21.04.2011. 19:48 ] @
Ima ih vec sad poprilicno.... jedno 30... a to je 5Ghz...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.