[ Pajica Ristic @ 08.04.2011. 22:31 ] @
prvo da napisem da se bas ne razumem u wireless mnogo.. pre par dana smo u selu dobili wireless internet, a situacija je sledeca prvo, mreža nije zaključana. kada se povezujem na mrežu, ne unosim user name i pass. ne znam kako oni znaju ko je ko, ko ima koji paket, koju brzinu .. obično kada upalim računar, on se sam poveže i to je to. sad kad sam reinstalirao sitem, naravno nije hteo da se poveže. a i ja sam reinstalirao sistem u nedelju kada ne radi tehnička podrška slap nazvao sam drugara, i pitao ga koja mu je IP adresa. kaže nije na automatic, već je uneta adresa ručno. probao sam da unesem tu adresu koja je kod njega, međutim kaže mi da je ta adresa već zauzeta. onda promenim zadnji broj, kod drugara je čini mi se 4, ja sam stavio 2. i radi sad normalno. kaže mi da kod njega i na DNS stoji neki broj, nije automatski. unesem ja isti taj broj kao i kod njega, i od jednom mi opera prijavi da je pronašla lokalne opera unite korisnike. (i drugar i ja koristim file sharing preko opera unite). možda smo zbog DNS servera dospeli u "lokalnu mrežu" :-\ pre reinstalacije sistema, i pre nego što sam ja čačako po adresama, ovo se nije pojavljivalo.. sad kad ja preuzimam nešto od njega, preko opera unite, podaci mi stižu brzinom od 3,2 mbps (paket mi je 1536/512, kod drugara je 1024/368 ), a kad on nešto preuzima od mene, brzina kojom mu stižu podaci od mene je oko 512 kbps cesces međutim, kad preuzimam od njega 1 fajl, on ide brzinom oko 1,1 mbps. kad skidam dva fajla, ukupna brzina je oko 2,2. a kad skidam 3 ili više fajlova istovremeno, brzina je oko 3,3 mbps. ima li neko ikakvu ideju kako je ta mreža podešena i šta se zapravo dešava? i još jedna zanimljivost.. kada odem na network, pokaže mi sledeće: ![]() trenutno ima ova dva računara u mreži (osim mog) i opera unite.. nekada bude i drugih računara :/ |