[ sony2 @ 10.04.2011. 00:18 ] @
Pozdrav svima koliko vas ima !

Eto ovako prvo zelim da kazem da sa pocetnik u ovome i zeleo bi malo da usavrsim neke stavi radi sebe svaka pomoc je dobro dosla.

Kupio sam jednu Nokiju 2330 Classic BLOKIRANA NA SVAJCARSKU MREZU ORANGE, zeleo bi da je odkodiram da radi na svaku mrezu i da dodam srpski jezik. Uspeo sam da izvadi Imei iz nje baram to nije tesko cak i na kutiju pise, i pokusao sam da kalkulisem kod za odkljucavanje sa raznim kalukulatorima koji nude online. I NISTA

Zamolio bi ako moze neko da me usmeri kuda poceti?
Sta treba imati kao programe za nokiju?
Gde mogu skidati flesh za nokije itd takih stavri potrebne.

HVALA VAM U NAPRED SVI ODGOVORI SU DOBRO DOSLI

[ sony2 @ 10.04.2011. 13:13 ] @
Toliko ljudi sto rade service telefona i niko se resi da mi odgovori!!!

[ ZZIKA @ 11.04.2011. 07:51 ] @

Serviseri ne dolaze na ovaj forum.

Ali dođe i po koji penzioner koji je to nekada radio.

Evo ovako - da bi počeo da radiš, treba prvo da nabaviš odgovarajući alat.
U tvom slučaju - za Nokiu 2330 bi ti najjeftinije rešenje bilo da nabaviš UFS/HWK BOX. Obavezno u UFS BOX-u mora da se nalazi i HWK modul, jer bez njega nemaš podršku za novije telefone. Eventualno može i prazan (bez HWK modula) UFS BOX + MX-KEY Dongle. Takođe - trebaće ti i odgovarajući kablić za povezivanje telefona sa BOX-om.

Sa tom kombinacijom ćeš moći da otključaš i prevedeš svoj telefon.

Ne znam šta ti želiš da postigneš? Da li želiš da otključaš i prevedeš samo taj tvoj telefon ili želiš da se baviš poslom dekodiranja i servisom?

Nabavka i ovako jeftinog BOX-a (nov je oko 70-80 EUR-a) ti se ne isplati ako želiš da odradiš samo jedan telefon. Ako pak želiš da se baviš poslom dekodiranja i servisom, nabavka jednog jeftinog BOX-a nije dovoljna, već su ti tu potrebna daleko veća (čitaj - par hiljada EUR-a) ulaganja da bi posao mogao da radiš kako treba. Da ne govorim o znanju i praksi koje je potrebno imati da ti se ne bi dešavali skupi kiksevi. Znanje i praksa se stiču isključivo radom, a najlakši način je zaposliti se negde gde se radi taj posao i polako učiti (krasti zanat).

[ miki069 @ 11.04.2011. 13:02 ] @
Jezik možeš promeniti u kućnoj radinosti.
Moraš promeniti PRODUCT CODE na BALKAN preko programa NSS koga imaš na adresi: http://www.b-phreaks.co.uk/NSSDownloadLanding.htm
Posle toga legalan Nokia NSU i imaćeš srpski.

Unlock bez profesionalne opreme ne može.
Ili kupi ono što ti je Žika predložio ili idi u servis da ti otključaju.
[ sony2 @ 11.04.2011. 21:22 ] @
Hvala vam na odgovotima, ukapirao sam neke stavari, znaci ne moze to tek tako kako sam mislio. Sto se tice ovog posla ne zelim otvorili servis nego sam zeleo tek onako da naucim nesto za mene da odkodiram po neki telefon jel desi se neki put da kupim po 10 komada na popust narucito nokije koje posle saljem u Srbiji rodbini itd. U koliko budem krenu sa tim za sebe gde mogu da nabavim opremu tu ima neki sajt itd?


POZDRAV HVALA JOS JEDNOM NA ODGOVORIMA
POZDRAV
[ ZZIKA @ 12.04.2011. 14:59 ] @
Citat:
sony2: U koliko budem krenu sa tim za sebe gde mogu da nabavim opremu tu ima neki sajt itd?Pošto ne živiš u Srbiji - nije ti problem naručivanje iz inostranstva - na primer:

http://www.ipmart.com/main/bro...Device_For,Nokia,10.php?cat=10
[ sony2 @ 12.04.2011. 20:36 ] @
Hvala Ziko na tvoj odgovor sad sam bas na sajtu da vidim sta odgovara naj vise, mozda cu imati jos neko pitanjce havala !
POzdrav