Citat:
Ivek33: Ne znam kako si snimala template ali vjerojatno nisi izabrala opciju kod snimanja Save As Type: "Excel Macro-Enabled template"
Koliko vidim rade obe opcije i od @neptuncokg i @foxo28 sa jednom malom razlikom. Kod @neptuncokg starta Sheet "Racun" a kod @foxo starta Sheet "Racun1"
evo ti oba primjera kao template za Excel 2007
Uh, moraću sve da vas razočaram.
Sačuvano je kao Excel Macro-Enabled template. Sačuvano pod istim nazivom kao što je naziv radnog lista.
Ja sam nešto zamislila ovako:
1. Kada idem na Insert new sheet pa u kartici general odaberem opciju Worksheet, da mi izbaci po defaultu - Sheet1, Sheet2, ... SheetN kao nazive radnog lista.
2. Kada idem na Insert new sheet pa u kartici general odaberem korisnički definisan sheet, npr. koji se zove Racun. da mi izbaci - Racun1, Racun2,... RacunN.
Podrazumeva se da postoji više korisnički definisanih sheet-ova, i poželjno je da ova radi za više (ili sve) njih.
3. Znači, meni trebaju oba rešenja da funkcionišu, na nivou celog Excel-a, ako je tako nešto moguće.
Kod mene oba predložena rešenja, rade tako da umesto Sheet1,...SheetN izbacuju Racun1 (Racun), ... RacunN kao nazive za sve nove radne listove - sheet-ove, bez obzira da li je to podrazumevani blanko Excel sheet, neki korisnički sheet, ili neki od već previđenih Excel-ovih šablona.
Može da se desi da kod svih vas radi kako treba, a da kod mene nešto nije u redu.
Mada, sve nešto mislim da tako nešto i nije moguće, jer i svi drugi Excel šabloni se imenuju kao
<ime lista> (<N>).
U svakom slučaju, jedno veliko hvala na uloženom trudu.
-----
Nešto sam razmišljala: Worksheet je objekat? Da li je moguće napraviti novi objekat na osnovu Worksheet objekta? Pretpostostavljam da bi onda radilo kako treba?
[Ovu poruku je menjao EmmaR dana 13.04.2011. u 13:09 GMT+1]