[ igor_cz @ 13.04.2011. 11:24 ] @
Seminar „IT OpenDays 2011“ pod sloganom „Unlock Your potential…“ namenjen osnovcima i srednjoškolcima održaće se od 13. do 16. maja 2011, u prostorijama Računarskog fakulteta, a organizuju ga Tehnička škola „Nikola Tesla“ Šid i Računarski fakultet iz Beograda. 40 polaznika imaće priliku da provede 4 dana na seminaru o cloud computing-u.

Seminar se održava uz podršku Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva, Opštine Stari grad (Beograd), Kancelarije za mlade grada Beograda, Opštine Šid, Kancelarije za mlade opštine Šid i Društva matematičara Srbije,

Seminar je namenjen talentovanim učenicima osnovnih (oglednih) i srednjih stručnih škola i gimnazija iz Republike Srbije čija interesovanja prevazilaze okvire redovnog školskog programa.

Ciljevi seminara su promovisanje obrazovanja i stručnog usavršavanja mladih, predstavljanje intelektualnih potencijala učesnika, učešće eminentnih stručnjaka i ostvarivanje saradnje sa institucijama, kompanijama i pojedincima.

Teme i predavači

Glavne teme seminara su informacione i komunikacione tehnologije a ove godine poseban akcenat je stavljen na cloud computing. Program je koncipiran tako da kroz četiri dana pokrije, kako aktuelne, tako i uskostručne teme koje se odnose na interakciju između čoveka i računara. Partneri seminara održaće predavanja i na teme održivog razvoja i zaštite životne sredine kao i na korišćenje energetski efikasnih rešenja koja zahtevaju snažne računarske kapacitete.

Predavači na seminaru su stručnjaci zaposleni u društveno odgovornim institucijama i kompanijama koji osim akademskog poseduju i veliko praktično iskustvo. Programom je predviđeno održavanje okruglog stola na temu razvoja informatičkog društva u Srbiji, u okviru kojeg će učesnici biti u prilici da razgovaraju sa gostima iz zemlje i inostranstva. Planirano je i direktno uključenje profesora Univerziteta u Kaliforniji (UCLA) koji će održati predavanje pod nazivom „Cloud computing“.

Učešće na seminaru potvrdile su kompanije Microsoft, Oracle, Cisco, mikroElektronika, Božić i sinovi, itd.

Sva predavanja će putem Internet-a biti direktno emitovana na zvaničnom sajtu a učesnicima će, u saradnji sa partnerima na organizaciji, biti omogućeno da polažu test iz engleskog jezika za sertifikat. Učesnici će dobiti i potvrdu o odslušanom seminaru.

Prijave

Prijava za učešće na seminaru se podnosi elektronskim putem na zvaničnom sajtu (prijava.itopendays.com) i sastoji se iz upitnika (osnovne informacije o učeniku), testa koji sadrži klasična teoretska pitanja, zadatke i algoritamske probleme, i eseja na temu „Cloud computing“.

Rok za podnošenje prijave je 2. maj 2011. godine u 12:00 h.

Učešće za 40 odabranih učenika je besplatno, a učesnicima iz unutrašnjosti su obezbeđeni smeštaj i hrana.

Više informacija: www.itopendays.com