[ ramzesIV @ 13.04.2011. 14:45 ] @
| da li je moguce i kako iskljuciti onaj pop up kad menjate podatke pojavi se da kolona ili vec ima jednu ili vise neispravnih vrednosti i da proverimo formulu ... tako nesto.
da li je moguce iskljuciti opciju da se ne pojavljuje?
|
[ Jpeca @ 13.04.2011. 15:51 ] @
Otvori Opcije za Excel (2007: Office button-> Klik Excel Options )
Nadji sekciju Formulas.
Tu mozes da iskljuciš određene opcije iz provere (npr umbers Formatted As Text) ili sve

[ ramzesIV @ 13.04.2011. 16:34 ] @
ma problem je sto taj excel ja treba dalje da posaljem i oni nemaju sigurno iskljucene te opcije
[ ramzesIV @ 13.04.2011. 20:34 ] @
ustvari da napisem o cemu se tu radi.
imam jedan grafik u kojoj su prikazane zemlje, a povezan je sa drop down celijom, u zavisnosti da li treba da se prikaze nezaposlenost, GDP, inflacija i sl.
posto su neki podaci kvartalni, neki mesecni, ja sam definisala datume i zemlje pomocu offset formule i ubacila u grafik.
i sad to lepo funkcionise, medjutim, ja ubacih i check box, tako da se neke zemlje izbace ili dodaju ...
to sam uradila pomocu obicne if formule.
e sad, kad uncheckujem jednu zemlju, pojavi mi se taj error kao negde podaci nisu u redu.
ja pretpostavljam da je tu problem sa offset podacima za grafik (jer sam ubacila i formulu count) .. jer kad je 0 ili #NV onda count formula ne funkcionise.
da li postoji mogucnost da ja to ispravim? ili na neki drugi nacin uradim taj checkbox?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.