[ Ljubiša Begović @ 16.04.2011. 00:28 ] @
http://www.preslovi.me/
Nije još baš sve završeno, ali je pušteno u rad. Kako vam se čini dizajn sajta i funkcionalnost.

Mogućnosti: preslovljava automatski tokom unosa, prepoznaje da li je ćirilica ili latinica i shodno tome konvertuje tekst, mogućnost kopiranja preslovljenog teksta na samo jedan klik, ispravlja neke od najčešćih pravopisnih grešaka: više od jednog razmaka, razmak posle otvorene zagrade, razmak pre zatvorene zagrade, nepostojanje razmaka posle znakova interpunkcije, postojanje razmaka pre znakova interpuncije, ubacuje novo slovo za svaku novu rečenicu (još nije sređeno da to bude i sa prvim slovom na samom početku teksta), koriguje neke specifične reči na latinici prilikom preslovljavanja na ćirilicu (injekcija, tanjug, nadživeti, i sl.)
Verovatno će još biti nekih korekcija, ali o tom potom.
[ deki77 @ 16.04.2011. 07:44 ] @
Meni je ovo super.Sve pohvale.Ovo mi je bilo potrebno.Dizajn nije toliko bitan..pozz
[ Milan Kragujevic @ 16.04.2011. 08:19 ] @
Aplikacija je super, ali je dizajnpretrpan za taj tip...
Ovo si stavio kao da je neki sajt, a ne veb aplikacija..
Pogledaj moj skrati.co.cc
[ Stranger2 @ 20.04.2011. 03:48 ] @
Zanimljivo meni je juce zatrebalo da konverttujem cirilicu u latinicu. A danas tek vidim ovo. :)

Zgodna alatka samo ja da sam to trazio na internetu ne bi trauzio rec "preslovljavanje" jer ni ne znam sta to znaci. Mozda bi trebao malo opisa da dodas i radi SEO optimizacije i radi ljudi koji prvi put vide sajt.
Jedna mogucnost je da dodas jos koju aplkaciju tog tipa pa da napravis nekakvi "serbian online office" sajt... tako bi delovalo zvucnije.


[Ovu poruku je menjao Stranger2 dana 20.04.2011. u 05:06 GMT+1]
[ Horvat I @ 20.04.2011. 05:56 ] @
Super je po probanju sam odmah ubacio link u favorite
[ Ljubiša Begović @ 20.04.2011. 11:08 ] @
Hvala na komentarima.
@Stranger2
Reč preslovljavanje postoji naravno, a i Microsoft koristi istu reč za prebacivanje iz jednog pisma u drugo. Može se koristiti i reč konverovanje.
Biće još opisa (ono postojeće je vidljivo za pretraživače) i jedno detaljno uputstvo, naročito što sam ubacio i onaj editor gde je moguće prekopirati i izmeniti tekst, a nakon toga štampati direktno na štampač ili na neki pdf printer (ima ih besplatnih i biće objašnjenno kako to instalirati, da bi se dokument mogao prebaciti u pdf format).
Čak sam i razmišljao da editor izdvojim na posebnu stranicu, radi bržeg učitavanja početne, ovako praktičnije, tako bi bilo brže, pa videću...
Možda bude još neka sitnija alatka. Razmišljam i o isključivanju iz preslovljavanja čestih engleskih reči koje su se ustalile i koje ne treba ni prevoditi, a kamoli preslovljavati, ali kako god pogledam nastao bi bućkuriš.
Dakle, najbolje radi ako se preslovljava čist pravilno napisan tekst i to našim slovima (čćžšđ). Sve drugo ne može da funkcioniše kako bi neki želeli, jer uvek će se pojaviti neka nekoličnost. Ali mislim da je i ovo sasvim zadovoljavajuće. Lakše je editovati tekst na Find/Replace (koji čak i ima i u onom editoru na sajtu) u dokumentu koji ima desetak i više strana nego prekucavati sve ispočetka.
Pozdrav
Ljubiša
[ Stranger2 @ 23.04.2011. 17:03 ] @
Citat:
Reč preslovljavanje postoji naravno, a i Microsoft koristi istu reč za prebacivanje iz jednog pisma u drugo. Može se koristiti i reč konverovanje.
Biće još opisa (ono postojeće je vidljivo za pretraživače) i jedno detaljno uputstvo,

Pretpostavljam da je rec ispravna nego sam mislio to da se doda jos kljucnih reci tako da i mi koji ne znama nabasamo na taj editor preko pretrazivaca.

Evo ti jos ideja za aplikacije:
- dodati i softversku tastaturu kao na google .rs tako da korsnik moze i preko ekrana da unosi cirilicna slova.
- dodati funkciju da konvertuje latinicu u HTML latinicu tj. da odredjena slova zameni HTML kodovima.
- klasicni online editor za cirilicu.
- ...sve to u stavri moze biti ta jedna aplikacija koju vec postoji samo da bude malo druagcije adaptirana i da iznad u glavnom meniju pisu zadaci: preslovljavanje, latinica u HTMl, cirilicni editor itd... da i manje upuceni korisnici vide neku logiku i jednostavnost.
[ maddog_srb @ 25.04.2011. 13:39 ] @
Svidja mi se i dizajn, kao i funkcionalnost :)

samo jedna mala preporuka, možda ne bi trebalo da "preslovljavaš" linkove, tako da www.google.com ostane isto...