[ MirM @ 16.04.2011. 06:12 ] @
Pretvarac za struju koji koristim za pumpu za grejanje prestao da radi.
Moze li se popraviti i da li se isplati popravljati ga?

[ Horvat I @ 16.04.2011. 09:39 ] @
Vredi ga pravit, nađi nekog elektroničara,Po datom opisu ti se ne bi snašao.
[ MirM @ 16.04.2011. 15:24 ] @
Ako moze neki savet sta bi moglo da bude problem,imam alat pa bi probao sam da popravim.
Pretpostavljam da treba da se zameni neki deo.Svaki savet je dobrodoso.
Ako zelite neku informaciju kao pomoc tu sam za saradnju.Hvala na razumevanju.

[ BlackForce @ 16.04.2011. 16:23 ] @
Proveri kontakte releja dali preklapaju(dali tu ima nekog vidljivog kvara),zatim proveri izlazne tranzistore(one na hladnjaku),ali prvo otkaci trafo.
[ shadow88 @ 16.04.2011. 21:30 ] @
kakav je to pretvarac ? jel sam uklapa i isklapa punjenje i praznjenje akumulatora ? jel ima kontroler punjenja i praznjenja akumulatora ? koji su simptomi kvara ? jel daje bilo kakva napon na izlazu i jel se cuje zujanje trafoa u radu ? vidim da trafo nigde nije pocrneo pa mislim da nije do njega ali treba ga raskaciti i probati dati 220V na odgovarajuci namotaj pa videti sekundarne napone ... moguce je samo da je crkla automatika koja ukljucuje pretvarac pri nestanku struje tj prebacuje sa punjenja na praznjenje ako ima tu funkciju
[ Horvat I @ 17.04.2011. 08:42 ] @
Citat:
MirM: Ako moze neki savet sta bi moglo da bude problem,imam alat pa bi probao sam da popravim.

Alat ne nosi znanje!
Pošto sa tim alatom nisi pokušao utvrditi šta funkcioniše a šta ne,sam zaključio da si "tanak" sa elektronikom i dao takav odgovor.