[ rdjavi @ 17.04.2011. 12:55 ] @
imam neku plocu ASUS sto je radio za Fujitsu Siemens. Na ploči, na naljepnici je pisalo P5GD1-FM/S, ispod naljepnice stoji P5GD1-FMV a kad se komp upali pojavi se logo Fujitsu siemens a pise ASUS P5GD1-FM i verzija biosa 1004. Ove ploče nema ni na Asusovom ni na sajtu od siemensa. Na asusovom imaju slicni modeli P5GD1, P5GD1-FMV i P5GD1 PRO i tu piše da za moj procesor celeron 2,66 treba bios 1005. Ploča prepozna procesor ali kad se upali izbaci error Intel CPU uCode loading error, a u biosu CPU fan speed je pocrvenio a vrednost je oko 1010RPM i stalno variara (ne znam sta to znaci i da li je ozbiljno). Skinuo sam sa asusovog sajta bios 1005 ali ne mogu da ga flesujem nikako. Kad skinem dobijem fajl P5GD1-VM-ASUS-1015 i to je valjda za verziju VM pa ne moze na FM, ne razumem se u to baš. Nasao sam manuelna upustva za ASUS P5GD1-FM i pise da preko ASUS EZ Flash utility, ALT+F2 taj fajl treba preimenovati u P5GD1FM.ROM ali nece i izbaci pogresan ROMID. Probao sam i preko afudos /i[P5GD1FM.ROM] i isto neće. Guglao sam i mrka kapa. Samo sam nasao da se ne moze flesovati sa biosom sa asusovog sajta ako je to tacno. Zna li neko sta da se tu radi? |