[ bigguy @ 18.04.2011. 11:29 ] @
Imam problem sa Crystal report-om. Imam kreiranu bazu u SQL i aplikaciju u C# koja radi ok sa bazom. Problem mi nastaje kada hocu da napravim Crystal report. Konekcioni string za bazu je:
"server = localhost;Data Source=.\\SQLEXPRESS;AttachDbFilename=|DataDirectory|\\CLSI LIS2-A2.mdf;Integrated Security=True;User Instance=True"

Kada pokusavam preko Wizard-a da napravim Crystal report odabiram Create New Connection -> OLE DB (ADO) -> Microsoft OLE DB Provider for SQL Server nakon cega biram ime servera. U ovom delu ponudi mi ime mog racunara sto je ok, cekiram Integrated Security i kada pokusam da pronadjem moju bazu nje nema. Da li mi neko moze reci u cemu je ovde problem?
Napominjem da aplikacija radi savrseno dobro sa bazom i da bez problema upisuje, modifikuje i brise podatke.
[ sallle @ 18.04.2011. 17:12 ] @
a jel ti radi aplikacija sa konekcionim stringom tipa:

"Data Source = localhost\SQLEXPRESS; initial catalog = {ime_tvoje_baze}; Integrated Security = TRUE" ?

Sudeci po konekcionom stringu, ti ko da svaki put kad pokrenes aplikaciju instanciras bazu i radis sa njom. Moguce da ti ta baza uopste ne postoji na serveru ... (bar ne u trenutku kad koristis dizajner crystal reporta...)


[ bigguy @ 19.04.2011. 09:45 ] @
U pravu si da nece da radi sa preporucenim konekcionim stringom. Cekaj nije mi jasno da li to znaci da ja trebam da napravim zaseban projekat u kome cu da kreiram database, a onda iz svoje aplikacije konekcionim stringom da se kacim na tu bazu? Ja sam bazu kreirao u aplikaciji u okviru Server Explorer-a sam izabrao Create new SQL Server database. Zasto onda ova baza ne postoji?
[ mish_ns @ 19.04.2011. 16:26 ] @
Pozdrav.
Daj nam kod pa da vidimo.

Citat:
Cekaj nije mi jasno da li to znaci da ja trebam da napravim zaseban projekat u kome cu da kreiram database, a onda iz svoje aplikacije konekcionim stringom da se kacim na tu bazu?

Ne treba to da radis, ako si kreirao bazu ona mora biti negde na disku.

Za Crystal report moras imati neki dataSet...

[ bigguy @ 20.04.2011. 09:26 ] @
Nema potrebe za kodom mish_ns resio si mi problem pomenuvsi mi DataSet.