[ Merengue @ 23.04.2011. 19:07 ] @
Pozdrav, svima. Imam Asus K50IP star šest meseci, instalirao sam Win7 64bit, i sve radi dobro osim što povremeno računar jednostavno smrzne. Nakon gašenja na dugme podiže se normalno i vraća sve prozore koji su bili uključeni, a među eventima nema ništa zabeleženo pre informacije o podizanju nakon nepravilnog gašenja. Ažurirao sam sve drajvere sa Asusovog sajta. Posumnjao sam na Atheros wireless karticu AR9285 ili HG520c modem, jer sam prilikom stavljanja novijeg Atheros drajvera dobio smrzavanje na svakih nekoliko minuta, dok sa ostalima nekad smrzne odmah po dizanju ili odlasku na internet, a nekad radi po pet dana pa smrzne. Ako je u trenutku smrzavanja bila uključena muzika, ona ostane da bruji kao da je u loopu, u nekoj petlji. Taj drajver koji je izazivao često smrzvaanje probao sam sa drugim wireless modemom i smrznuo se tek posle dva dana (taman sam pomislio da je do modema). Moja sestra ima identičan laptop i win, ali koristi kablovski modem bez wirelessa, i sve joj radi besprekorno.
Da li je neko imao sličan problem? Pre svega me zanima da li je hardverski ili softverski. Garancija mi još važi, a sistem mi se ne reinstalira. :)
Hvala!
Pozdrav, Milan.
[ Merengue @ 24.04.2011. 16:35 ] @
Evo probao sam i sa disableovanom wireless karticom, tj. preko kabla, i opet je smrz'o. Najčešće kad preko neta nešto gledam. Možda je do modema? Ipak je to telekomov "besplatni". :)