[ plavis @ 25.04.2011. 11:32 ] @
Pozdrav!

Uzeo sam u Elementi PIR senzor PIR02/BK koji je predvidjen za reflektore. Povezao sam ga sa onim kineskim zvoncem na daljinski i desio se problem.

Naime, povezao sam relej od senzora na mesto prekidaca od zvonceta i senzor je poceo da oscilira, tj. cujem relej na svaih sekund. Kad odspojim onda senzor radi normalno.

Probao sam da filtriram LC clanovima ali bez efekta.

Ima li resenja?
[ shpiki @ 25.04.2011. 12:06 ] @
Da li prestaje to "oscilovanje" i nakon koliko vremena?
Imao sam slican problem sa PIR od alarma, nakon 30ak sekundi prestaje da osciluje i onda radi normalno, zato te pitam..

Pozdrav.
[ shadow88 @ 25.04.2011. 12:16 ] @
ako si za senzor uzeo napajanje sa baterije iz zvonceta onda je verovatno problem to sto baterija ne moze da isporuci dovoljno struje i za zvono i za senzor, tj kad senzoru ukljucis napajanje od ukljuci i rele, koji dalje ukljuci predajnik zvona i sve to kad povuce struju lepo padne napon od cega se iskljuci rele pa iskljuci i predajnik pa skoci napon i opet sve iz pocetka, znaci stavi neki adapter ili jacu bateriju na 12V da napaja sve to , samo napajanje treba da je zajednicko za senzor i predajnik, kontakti relea koji su vezani umesto tastera su normalno galvanski odvojeni od senzorske elektronike pa tu nema sta da brljavi...
[ shadow88 @ 25.04.2011. 12:18 ] @
takodje moguce je da predajnik pravi nestabilnost rada senzora , trebao si uzeti alarmni senzor koji radi na 12VDC i radi mnogo stabilnije od bilo kog senzora za reflektor...
[ plavis @ 25.04.2011. 12:50 ] @
Predajnik se napaja iz baterije a PIR sa mreze. Veza je samo relej i galvanski su odvojeni.

Mislim da ne prestane nakon 30 sekundi vec da radi non-stop.

Videcu da nadjem taj alarmni senzor ako nista drugo ne upali
[ shadow88 @ 25.04.2011. 15:53 ] @
onda ti definitivno predajnik unosi smetnje u rad, pokusaj da odmaknes predajnik od senzora par metara da vidis hoce li prestati da skljocka :)