[ citizenx @ 26.04.2011. 09:25 ] @
Podesio sam ftp server, radi sve savrseno, medjutim sada treba da napravim da jedan dokument moze samo da se cita, a nikako da se skida, i edituje. naravno stavio sam prava da svaki user ima read-only, medjutim korisnici mogu preko browser-a da urade desni klik, save as...i onda na svom racunaru da rade bilo kakve izmene...naravno u krajnjem slucaju mogao bih da stavim zastitu na dokument i onemogucim edit, print i ostale opcije, ali moje primarno pitanje je da li je moguce da se onemoguci download?
[ Shadowed @ 26.04.2011. 09:55 ] @
Pa, ako razmislis, videces da je tako nesto nemoguce. Samo pitanje nema smisla :)
Stvar je u tome da, da bi neko otvorio fajl, on mora da ga skine. Cim ga je otvorio, on je to vec skinuo tako da zabrana skidanja nema nikakve svrhe, onda ne bi mogao nista sa njim :)
[ citizenx @ 26.04.2011. 20:50 ] @
znam, tako sam i ja pretpostavio. evo kako sam ja nasao resenje, mozda nekom pomogne:
dokument iz word-a sam odstampao preko distilera u pdf i tamo mu stavio zabranu edita i stampanja...bolje ne moze.

hvala na odgovoru btw
[ HelloCode @ 29.10.2011. 22:01 ] @
Ne znam da li sam te dobro razumeo, ali cim otvoris neku stranicu na web-u ti si je vec skinuo, jedino ako je neki format .pdf -a koji se skida/gleda direktno na kompu, mozes da zabranis da ga menja, ili mozda mislis na php funkcije koje isto ne mozes da downloadujes ako nisi stavio odgovarajuce permisije na njega, koji je server side jezik.