[ DomkeMC @ 27.04.2011. 15:44 ] @
Treba mi savet koju opremu da uzmem za studio...znaci mic,mixer,monitori,pojacalo,sluske,zvucna kartica....cena mi nije bitna.Ali da bude priblizna oko 1000e.
Studio bi bio sa snimanje rep stvari.
Hvala unapre.
[ Kovacevic Vladimir @ 28.04.2011. 11:37 ] @
Ceo Forum se već godinama vrti u istom krugu pitanja i ponavljanja:
http://www.elitesecurity.org/t418163-Pomoc-oko-studijske-opreme
http://www.elitesecurity.org/t408504-muzicki-studio-sta-jos

I retko kada se završi Tema oko standardnog Home Studio Set-a, koji bi služio kao primer dobro sklopljene opreme, a da pokrije novčani limit i ispuni sve standarde kvaliteta.
Uvek nešto "zakoči"...ili u kapacitetu PC-a, kvalitetu i moći Sound Card-a, ili u lancu opreme, koja završava dobrim monitorima i slušalicama, kroz koje se proverava rezultat rada.

Neko je zadovoljan i sa ovim:
http://www.behringer.com/EN/Products/PODCASTUDIO-USB.aspx

Jedan od faktora za neodređen odgovor je i činjenica da se komletiranje opreme završava "...onim što se u prodavnicama nađe", a ne ono što se želi.

Pozdrav
[ vaskogodfather @ 29.04.2011. 13:59 ] @
Slazem se sa vladimirom al aj ipak par predloga

Komp mora biti sto jaci, s obzirom da ces raditi rep vecina kanala ce ti biti virtualni instrumenti i ako ti je komp malo stariji ima da poludis od seckanja i nemogucnosti da cujes sta si nasnimio kada postavis par insert efekata (iz licnog iskustva)

S obzirom da neces snimati gomilu instrumenata vec samo glas preko matrice mikseta ti nije potrebna.

Sto se mikrofona tice meni su ovde preporucivali Rode NT1-a ali nisam imao prilike da ga cujem/nadjem ali pretpostavljam da je dobar, ja sam uzeo AKG Perception220 i pokazao se kao odlican, racunaj da ces kako god okrenes za neki kvalitetan mic izdvojiti oko 200 evra.

Zvucna - M-audio Profire 610, ne znam koliko sada kosta negde oko 300 je

Monitore za rep ili tehno varijante preporucuju KRK RP6 oni su ti oko 400 e, opet nisam ih probao ali je meni tako receno

jos bi ti preporucio ako ti ostane kesa neku midi klavijaturu, puno olaksava rad

Pozdrav