[ TRAJCEVSKIN @ 28.04.2011. 14:43 ] @
treba mi troplna sema za stepenicni avtomat verovatno stepenicni avtomat eti se nadevam deka nekoj ke mi pomozi fala |
[ TRAJCEVSKIN @ 28.04.2011. 14:43 ] @
[ vranjin @ 29.04.2011. 06:48 ] @
Izvini ali kakva ti je tropolna sema? poz
[ TRAJCEVSKIN @ 29.04.2011. 07:28 ] @
ne te razbrav verovatno prasvas zosto mi e taka sam razumeo pa za da vidam kako se povrzva samiot avtomat so sijalicite i prekidacite ?
[ shadow88 @ 29.04.2011. 16:43 ] @
stavljaju se tasteri a ne prekidaci :) svaki stepenisni automat ima napojnu fazu, izlaznu fazu , povratnu fazu sa tastera (ili nulu zavisi kako je napravlen) i to je to, u glavnom na svkom stepenisnom automatu imas semu povezivanja nacrtanu ili dolazi uz dokumentaciju, a na njemu samom pise koliku struju podrzavaju kontakti relea ili trijaka , zavisi sta je unutra...
sto se tice onog tropolni , verujem da si mislio na tri sijalice ili tri tastera ? svi tasteri su paralelno vezani i mozes ih staviti koliko hoces a sijalica mozes staviti toliko da ukupan zbir snage svih sijalica ne predje snagu koju stepenisni automat podrzava, mozes i fazu za sijalice vezati za slopku pa da plais vecu snagu, naravno opet koliko to sklopka dozvoljava [ djura63 @ 01.05.2011. 00:05 ] @
Citat: Izvini ali kakva ti je tropolna sema? poz [ TRAJCEVSKIN @ 01.05.2011. 10:08 ] @
fala vi mnogu so s e zainteresiravte za ovaa rabota, vaka e rabotata ove e vo stara zgrada znaci instalacijata e postoecka sakam da ja imam semata za ako ima problem na koj princip da ja proveram , postaveno e ednas stepenisen avtomat i toj ne smenat 20 god tolku vreme ne rabotel,pretpostavuvam deka cela ins e vo red no me buni toa sto na avtomatot vleguvaat 3 zili a ima do nego uste edna izolirana ?
a stepenicnite avtomati imaat po 4 kontakti ,malku sum mozebi nejasen ama izvinete prv pat vakvo nesto pravam imam raboteno samo pomali popravki taka da sega ucime [ vranjin @ 01.05.2011. 12:15 ] @
Citat: TRAJCEVSKIN: fala vi mnogu so s e zainteresiravte za ovaa rabota, Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|