[ nesaflex @ 28.04.2011. 19:00 ] @
| Kad je aparat ukljucen na trofaznu struju na 230v radi a na 400v stalno izbacuje osigurac. Cuo sam da aparati za varenje treba da rade na 2 faze, ne na 3. Orginalni utikac na aparatu je industriski trofazni na koga sam ja prikacio zenski deo sa kablom i trofaznim utikacem. Molim da mi neko pomogne posto o ovome jako malo znam. |
[ Darko_zed @ 28.04.2011. 20:36 ] @
Osigurac od koliko je ampera ??? Dobro si cuo sto se tice da rade samo na dve faze (ne svi jer veci rade i na sve tri faze ali u tvom slucaju je samo na dve). Od kada je poceo da zeza??
[ nesaflex @ 29.04.2011. 14:23 ] @
Osigurac je od 16A,zeza od samog pocetka. Nije dobro prespojeno posto su spojene sve tri faze,pa verovatno zbog toga i izbija osigurac. Kako bi trebalo da prespojim samo na dve faze i dali na nesto treba da obratim paznju,posto je aparat CO2.
[ Darko_zed @ 29.04.2011. 14:44 ] @
nema veze ako se u kablu nalaze sve tri faze jer u aparat ulaze samo dve faze ,nula i zemlja tako da nije moguce poslati u trafo sve tri faze ,a uz to ti i radi na 220V bez problema.Kako izbacuje u radu dok varis ili i u praznom hodu cim pritisnes taster? Osigurac od 16A je mali za to jer se meni desava prilikom ispitivanja da izbacuje i na 18A ,a vec na 22A radi ok ,a aparat je ispravan .
Osigurac ako je od 16A mora obavezno da bude spor !!!!!
Pozdrav
[ Darko_zed @ 29.04.2011. 14:46 ] @
Mozda je i u pitanju neki kvar ali kazes da zeza od samog pocetka pa zbog toga sumnjam u to i prvo proveri sto sam ti rekao pa javi.
[ nesaflex @ 29.04.2011. 18:24 ] @
U pitanju je osigurac,merio sam cim pocne da vari kazaljka skoci na 17A a osiguraci su izgleda brzi. Kod komsije radi sve kako treba. Mislio sam tu da stavim osigurac od 20A trebalo bi da bude dovoljno. Hvala puno,pozdrav.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.