[ seonara @ 30.04.2011. 11:35 ] @
Kako postaviti da u jednom redu umesto napisanih slova(D;N;MK;G)zbroji zadate vrednosti za ta slova(i kako ih zadati).Kako to uraditi.Može li mi neko pomoći sa excelom nisam baš na "ti"...Hvala unapred,pozdrav |
[ seonara @ 30.04.2011. 11:35 ] @
[ Ivek33 @ 30.04.2011. 13:04 ] @
Citat: seonara: Kako postaviti da u jednom redu umesto napisanih slova(D;N;MK;G)zbroji zadate vrednosti za ta slova Zbrajanje u Excelu možeš vršiti na više načina. Zbrajanjem vrijednosti, adresa ćelija ili imenovanih podataka. U ovom primjeru ćelije A2, B2, C2 i D2 su IMENOVANE slovima a formula glasi =d+n+mk+g [att_img] [ seonara @ 30.04.2011. 13:40 ] @
U pitanju je mesečni raspored rada u bolnici gde je D(dan 12h) N(noć(12h)MK(kuhinja 8h)itd.
raspored mora biti sa slovima da osoblje zna da li dolazi u ujutro ili uveče iako je satnica ista(12sati rada) Htela sam da mi se u tablici zbrajaju sati ,ima li višak ili manjak.Često dolazi do izmena i htela bi da se to kod promene evidentira u ukupnoj satnici na kraju reda.Lako je za one koji rade samo ujutro.Evo primjer... [IMG=http://img831.imageshack.us/img831/884/satir.jpg][/IMG] Uploaded with ImageShack.us [ seonara @ 30.04.2011. 13:41 ] @
U pitanju je mesečni raspored rada u bolnici gde je D(dan 12h) N(noć(12h)MK(kuhinja 8h)itd.
raspored mora biti sa slovima da osoblje zna da li dolazi u ujutro ili uveče iako je satnica ista(12sati rada) Htela sam da mi se u tablici zbrajaju sati ,ima li višak ili manjak.Često dolazi do izmena i htela bi da se to kod promene evidentira u ukupnoj satnici na kraju reda.Lako je za one koji rade samo ujutro.Evo primjer... [URL=http://img831.imageshack.us/i/satir.jpg/] [ Ivek33 @ 30.04.2011. 16:09 ] @
Citat: seonara: U pitanju je mesečni raspored rada u bolnici gde je D(dan 12h) N(noć(12h)MK(kuhinja 8h)itd. Također trebala si postaviti excel file (sa osnovnim podacima) a ne sliku, ovako bi netko sada morao kreirati tablicu umjesto tebe da bi ti pomogao. Prije nego postaviš taj Excel file ako uopće bude trebalo, pogledaj OVAJ i OVAJ link (tu sam radio nešto o radnim satima) Na linkovima možeš downloadati files iz primjera u PDF-u sa svim formulama. [ seonara @ 30.04.2011. 19:41 ] @
Pre nego što sam postavila pitanje videla sam te stranice koje mi pominješ ali mi je to prekomplicirano,a file nisam priložila jer sam naknadno shvatila kako da to uradim u ovom forumu.
Poenta je u tome da se na toj tablici vide samo G,D,N,MK a da excel sam broji sate koje ova slova označavaju i kod izmena da se menja ju ukupni sati. Ja sam amater(glavna sestra) i treba mi to za osoblje. [ seonara @ 01.05.2011. 03:46 ] @
Evo uspela sam rešiti ako nekom može poslužiti pogledajte.
prelomila stranicu pa se kod promene unosa menjaju i ukupni sati,višak,manjak, koji se kod printanja ne vide jer su bitni meni a ne ljudima koji rade.Ovo je interna evidencija na odeljenju za osoblje i mene da znamo ko kad radi i okvirno kako deliti slobodne dane itd spram satnice za tekući mesec. Hvala Iveku na pokazanoj dobroj volji.... Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|