[ yaelo @ 03.05.2011. 01:16 ] @
Imam jednu vlažnu prostoriju od koje sam napravio teretanu i gde bih da stavim jedan stariji kompjuter, monitor i zvučnike.
Zanima me kako da izolujem komp od vlage. Razmišljao sam o stavljanju stiropora sa spoljašne strane kučišta ili nešto slično.

Svi saveti su dobrodošli.
Unapred hvala.
[ shadow88 @ 03.05.2011. 04:43 ] @
ne bih ti savetovao stiropor jer mu treba hldjenje , mozda samo ispod da ga izdvojis od zemlje, zavisi koliko i kakve vlage imas u prostoriji ? mozes kuciste staviti na neki stolic da ne stoji dole, a lim kucista je dovoljna zastita od vlage osim ako ti nesto ne kaplje ili ne prska vodu po kucistu... ako mislis da zastitis komp od vlaznog vazduha, hmm , mislim da nema ni potrebe a ako bas zelis to nije jednostavno ni malo jer vazduh mora cirkulisati kroz kuciste... mozda da ubacis kuciste u neki sanduk od starog frizidera pa da ostavis otvore gore i dole za vazduh a dole da stavis ventilator :) (ne pali frizider da ti kondenz ne bi sredio komp)
[ pbenka @ 03.05.2011. 10:28 ] @
U nekim pakovanjima elektronske opreme se može naći kesica sa Silica Gel-om. Kristali u ovoj kesici upijaju vlagu, tako da je potrebno samo da nađeš nekoliko tih kesica i ubaciš u kućište kompa. E što se tiče monitora, tu vlaga može više da smeta zbog visokog napona (pretpostavljam da će bit neki CRT monitor), možda isto sa Silica Gel-om, samo što nije tako jednostavno otvaranje kućišta kao kod kompa.
[ yaelo @ 04.05.2011. 18:34 ] @
OK, hvala na savetima. Stavio sam komp na tepih i videću šta će biti. Valjda će da radi bar godinu dana. :)
[ ackopk @ 04.05.2011. 18:48 ] @
Samo podigni kuciste sa zemlje i ne brini se nista.

Ne moze tu biti tolika vlaga pa da smeta kucistu.

Pozdrav!

Ackopk.