[ manijac @ 11.02.2004. 20:07 ] @
Probao sam sa vise kartica 5.1 da pustim Winamp ( sve verzije ),ali nikako da izadje 5.1 zvuk - samo centralni i 2 satelita. Ima li neko setovanje da bi ovo proradelo? |
[ manijac @ 11.02.2004. 20:07 ] @
[ Milan Andjelkovic @ 11.02.2004. 23:32 ] @
Već je bilo dosta priče o ovome ranije. U principu, trebalo bi da ti ne radi samo centralni kanal (verovatno da si pogrešno priključio kablove u karticu, pa su izmešani kanali). Centralni kanal će raditi samo pri gledanju DVD-a ili u nekim igrama koje podržavaju 5.1 zvuk. ps. možeš eventualno da zbudžiš neki razdelnik kanala (ne znam kako se tačno naziva ova spravica, ali znam da košta 50-ak din), pa vučeš zvuk za 2 (stereo) kanala sa istog izlaza na kartici, i tako namestiš da ti rade svi kanali. [ eboyeb @ 25.04.2004. 04:36 ] @
moze i u winamp desni klik preferences i onda na output i tamo namesti directsound! a onda na programu za muzicku aktiviraj 5.1 izlaz! to je to!
[ bpmali @ 25.04.2004. 20:27 ] @
Pazi ovako mp3 nikad neces na 5.1 nagurati, iz prostog razloga jer ga on ne podrzava.A za ostalo zavisi u kom formatu i kako je snimani!
[ kUdtiHaEX @ 26.04.2004. 09:16 ] @
Ja nikada nisam imao na 5, vec na 6 :)))))))
Da, naravno da je moguce pustiti muziku na svih 5-6 kanala. Sve sto treba da uradis je da u Sound settings (u CP-u) podesis broj zvucnika na 5. U zavisnosti koju zvucnu imas, uz svake drajvere dolazi program koji omogucava biranje broja zvucnika..... [ Milan Andjelkovic @ 26.04.2004. 09:25 ] @
Ok, bilo bi lepo da još neko potvrdi ovo, pošto si ti kUdtiHaEX za sada jedini koga znam da mu je uspelo :) Mislim da ću na kraju instalirati win samo da proverim ovo, hehe [ Marko_L @ 26.04.2004. 16:40 ] @
Treba razlikovati 5.1 zvuk i obican stereo (ili mono) zvuk "nateran" da radi u 5.1 varijanti.U principu svaki stereo zvuk se moze softverski naterati da radi u 5.1 varijanti, ali se time ne postize nista osim sto se dobija dvokanalni zvuk razmesten na 6 zvucnika, sto ne donosi nikakvu prednost u odnosu na slusanje istog na dva (odnosno tri, ako postoji i woofer) zvucnika.
[ E.N.I.A.C @ 26.04.2004. 18:19 ] @
Pa meni je uspelo da podesim ali zanimljivo je kad god bih resetovao komp izgubilo bi se podesevanje... Problem je ako ne gresim u SoundMAX kartici koja je integrisana na plocu i ima poprilicno konfuzan software. Naime iz Sound Settingsa stalno prebacuje sa 5.1 na Stereo Speakers, i to nikako nisam mogao da resim. To je bio problem 1. E sad, problem 2 je bio do winampa, kada sam stavio na preferences DirectSound nisu radili svi dok nisam cekirao ono dvoje ispod i radilo je ok... Inace samo Winamp je pravio problem a MediaPlayer i RadLight npr. nisu pravili probleme... E sad sto se tice kokretno tvog problema da ne skrecem s teme, probaj da podesis Winamp kao sto ti je napisano gore u nekom od prethodnih postova idi na preferences/output/direct sound otvori proveri da li ti je u pop up meniju default kartica i cekiraj ispod Allow hardware acceleration i Create primary buffer... Trebalo bi da radi
[ Zevs85 @ 27.04.2004. 14:32 ] @
Meni rade svi kanali sem centralnog koji se pali jedino kad gledam dvd ili uz igrice koje podrzavaju 5.1 zvuk! Proveri kablove i verovatno imas opciju da istestiras zvucnike pa vidi kako ce se ponasati...
Pozdrav [ kUdtiHaEX @ 27.04.2004. 22:24 ] @
Citat: Milan Andjelkovic: Ok, bilo bi lepo da još neko potvrdi ovo, pošto si ti kUdtiHaEX za sada jedini koga znam da mu je uspelo :) Mislim da ću na kraju instalirati win samo da proverim ovo, hehe Dodjes do mene na pitje i pokazem ti da radi :) [ mgsmobil @ 28.04.2004. 22:44 ] @
postoje plug-in ovi za Winamp koji softwerski rade 5.1 zvuk (matrix recimo),koji relativno dobro rade posao.U preferences - output se odabere Matrix (posle instalacije naravno ) i softwerski deli zvuk na sve cak i na CENTRALNI zvucik.Evo upravo je jedan ispred mene i to pristojno radi.Plug-in ove (ima ix vise) naravno mozete skinuti sa www.winamp.com
[ fade @ 28.01.2005. 15:21 ] @
siv mp3 fajlovi su dvokanalni tj stereo ,imash plugin-ove ali kao sto ti rekoshe ljudi u sound settings namestish 5.1 da bi ti sve radilo
[ m4rk0 @ 31.01.2005. 18:34 ] @
Jes da je ova tema malo zardjala ali ja moram da potvrdim da se zvuk moze da sprovede na sve zvucnike ( ja imam 5.1 sistem i pustam mjuzu preko winamp 5.08c)
Potrebno je pravilno povezati zvucnike i testirati svaki zvucnik ponaosob u sound properties-u i ako je sve dobro podeseno potrebno je otici u winampu u preferens ->Output -> DirectSound output -> Configure -> cekirati "Allow hardware acceleration". [ slavenr2d2 @ 25.12.2005. 14:18 ] @
Ma ja sam sve to podesio i opet ne radi. ne radi mi woofer a ostalih 5 radi. a u konfiguraciji i testu sve radi normalno.
[ ZaK_LHS @ 25.12.2005. 22:44 ] @
Citat: Pa meni je uspelo da podesim ali zanimljivo je kad god bih resetovao komp izgubilo bi se podesevanje... Problem je ako ne gresim u SoundMAX kartici koja je integrisana na plocu i ima poprilicno konfuzan software. Naime iz Sound Settingsa stalno prebacuje sa 5.1 na Stereo Speakers, i to nikako nisam mogao da resim. To što ti stalno vraća na Stereo Speakers to je valjda bug drajvera i dešava se kada pokreneš neki drugi software koji koristi zvučnu kartu. Npr. meni se to dešava kada pokrenem igru Mafia, GTA Vice City... Što se tiče 5.1 zvuka u Winamp-u meni je pomoglo nameštanje na DirectSound output i uključivanje Allow hardware acceleration opcije. [Ovu poruku je menjao ZaK_LHS dana 25.12.2005. u 23:45 GMT+1] [ Digit @ 26.12.2005. 19:05 ] @
chekajte ljudi pa zar nije zbog toga izashao winamp 5.1xx ??
[ slavenr2d2 @ 31.12.2005. 11:12 ] @
Koristim trenutno najnoviji winamp. i opet nista. i ja mislim da je do drivera. Jel zna neko kako rijesiti to. Imaju li negdije novi driveri i software za podesavanje??
[ milirad @ 28.06.2010. 09:25 ] @
Znam da je tema stara, ali problem je sličan. Dakle kako da nateram Winamp (v. 5.572) da mp3 fajlove-zvuk pusti kroz AC3 filter. I nemojte mi reći da ne može jer je to meni radilo ranije na XP-u, samo sam zaboravio kako sam to uradio. Sada koristim Win7x64 i imam Creative SB XFi Titanium (podešeno na 5.1 zvučnike, ali bas se ne čuje uopšte). Instalirao sam ja AC3 plugin/decoder za Winamp, ali on ostaje neaktivan kada pustim mp3. Dobio sam pun zvuk sa VL Sound for Vista v1.2.4 pluginom, ali znam da mi je ranije uspelo da i mp3 proteram kroz AC3. GOM player recimo za filmove koji su snimljeni sa AC3 zvukom lepo radi, pa sad ne znam u čemu je fora. Možda u svemu ovome nešto brkam, ali vi ćete mi nadam se objasniti gde grešim.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|