[ Veyron @ 06.05.2011. 02:05 ] @
[ Veyron @ 06.05.2011. 02:05 ] @
[ Binary Mind @ 08.05.2011. 01:56 ] @
Nije fenomen vec je najverovatnije pokvaren displej. Mora u neki servis.
[ Veyron @ 08.05.2011. 12:15 ] @
Skinuo sam neki drajver za display link, videcemo kako ce se ponasati
[ Miroslav Cvejić @ 08.05.2011. 13:48 ] @
Nakači eksterni monitor i probaj da li će tamo da pobrljavi. Ako tamo radi normalno, problem je u ekranu laptopa, ako brlja onda je grafička kandidat za uzrok problema.
[ Neo4 @ 03.03.2012. 17:34 ] @
Ima li nekih novosti kako si resio ovaj problem ?
Meni se desila slicna stvar. Prvo je poceo da brljavi monitor, onda da "puca" graficka karta. Epilog je da sada monitor uopste ne radi, crno, ali vidi se da backlight radi. Jasno je da je hardware i to monitor ili graficka. Da bi eliminisao jedno prikljucio sam ga na externi monitor i dobio sliku, doduse da glichevima i linijama preko ekrana, ali dovoljno da mogu da spasem podatke. Sad mi tek nista nije jasno. Ako je crkla grafichka, kako mi daje sliku na externom ? Da li je moguce da grafichka "crkne" samo delimichno ? Loodnica, elem, ko bi ocekivao da ovako nesto crkne. Racunash HP je marka, pa josh dash silnu gomilu novca da bi imao kvalitet i sigurnost, kad ono vraga, nema danas nikakve garancije, sve prave kinezi, pa sta nam bog da. Veyron, molim te pishi da li si, i kako resio problem, puno bi mi znacilo. Moze i na PM. Hvala unapred. [ Binary Mind @ 03.03.2012. 19:12 ] @
@Neo4
Kod tebe je, pod uslovom da je isti racunar u pitanju, skoro sigurno hladan lem na grafickom BGA chipu. Laptop treba da se odnese u neki servis specijalizovan za laptopove da se prekugla graficki chip. [ Neo4 @ 03.03.2012. 19:40 ] @
Isti 8710w sa Quadro 3600m.
p\n KE191EA#ABB Znachi Binary, verujes da nije "teska" steta i da to moze samo da se zalemi ? To bi bilo sjajno, posto u slucaju da se menja neki deo, to ce da traje danima\mesecima. Dok se naruci, isporuci, ugradi lele i naopako. A mene posao cheka. Ako je ladan lem, imas li ideju koliko dugo traje servis ? Cisto da bi mogao da reagujem u pregovoru sa servisom, posto sam josh pod garancijom kod ******. Btw, Hvala na brzom odgovoru ! P.S. imas li neku ideju, od chega moze da se "pokvari" taj "ladan lem" ? Pregrevanje ili je ustaljeni problem ? Da znam sta da radim posle popravke, neki cooler stand ili slicno ? [Ovu poruku je menjao Binary Mind dana 03.03.2012. u 21:20 GMT+1] [ Veyron @ 03.03.2012. 19:54 ] @
Pazi, ja sam problem rešio novom instalacijom drajvera ili sistema, ne mogu sada da se setim. Mada ja imam no docking stadion, ne znam da to nije pravilo problem. Uglavnom nije mi se pojavilo od početka pisanja teme, a koristim ga i dan danas. Inače ovaj laptop je zver i za današnja merila, a... Izvinjavam se ako je neka reč nelogična, kucam preko t9 na tel.
Pozz [ Neo4 @ 03.03.2012. 20:08 ] @
Lucky you, tvoj problem je bio software-ske prirode.
JA sam u hardware vodama, i to mi je jasno. Samo da sachekam ponedeljak da vidim sta ce ovi iz ****** servisa da mi kazu. Svakako javljam sta je bilo, ukoliko se nekom ne daj Boze desi slicno. A masina radi i dalje ko lav, nemam reci hvale. Ironija zar ne :) [Ovu poruku je menjao Binary Mind dana 03.03.2012. u 21:20 GMT+1] [ Binary Mind @ 03.03.2012. 20:20 ] @
Ako je laptop u garanciji onda skoro sigurno sledi zamena dela tj. graficke kartice. S'obzirom da ce najverovatnije narucivati deo spremi se za cekanje. Znaci ili garancija i ovlasceni servis uz cekanje ili servis koji nije ovlasceni servis, ali koji ce popraviti karticu u kratkom roku, uz novcanu nadoknadu naravno, ali u tom slucaju gubis garanciju. Zamolio bih da ne pominjes ime ovlascenog servisa jer to na ovom HW podforumu nije dozvoljeno.
[Ovu poruku je menjao Binary Mind dana 03.03.2012. u 22:00 GMT+1] Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|