[ Orokusakii @ 07.05.2011. 10:50 ] @
Pozdrav. Imam notebook MSI CR610-245XEU. Evo specifikacije: Proizvođač : MSI Težina : 2.0kg - 2.5kg Ekran : 15.6" WXVGA 1366x768 TrueLife Procesor : AMD Sempron M120 2.1GHz, 512kB L2 cache, 45nm Memorija : 2GB HDD : 250GB Grafika : ATI Radeon™ HD 4200 128MB Ostalo : 2x USB Ostalo : Card Reader Ostalo : D-Sub Ostalo : DVD/RW Ostalo : eSATA Ostalo : Gigabit LAN Ostalo : HDMI Ostalo : numeric keypad Ostalo : Web Camera Ostalo : WLAN Za osnovnu funkciju neta, filmova i sl je dobar. Ali moram da se pozalim da je spor kad otvara aplikacije. Danas ukljucim mozilu thunderbird, cekao sam 15-20 sekundi da mi je podigne. Instalirana je "sedmica" 32-bitna, od antivirusa imam Aviru, windows defender je iskljucen. Cesto se desava kad radi nesto, ukljucim task menager, pise cpu usage 100% i to tako stoji. Znam da sempron i nije neki procesor ali zar je toliko slab da uvek radi sa 100% kapaciteta? On se ne pregreva, to je ok, ali je generalno ceo sistem spor i tugaljiv nekako. Par pitanja: 1. sta mogu da ucinim da ga ubrzam, hardverski, recimo jos giga ili 2 memorije ili overklok? 2 isto pitanje, softverski (kako se uopste sistem moze softverski olaksati?), 3. da li bi bio brzi ako bih stavio neki laksi antivirus (i ako ima takav preporucite mi plz) 4. svaki drugi savet rado primam zahvalan unapred. |