[ VectraBG @ 08.05.2011. 12:11 ] @
Imam Sony CD kucni player i on nema nikakvih problema sa reprodukcijom original CD-a koje cita bez problem. Problem nastaje sa narezanim CD-ovima. Cita ih sa velikim greskama, nekad uopste i ne pokrene disc dajuci poruku "No Disc"

Probao sam da narezem sa Ashampoo, Nero i BurnAware. BurnAware je bio jedini koji je uspeo da natera Sony CD da procita prvu pesmu, ali na drugim je doslo do problema.

Znam da je potrebno smanjiti brzinu rezanja na 8x,10x, ukljuciti verifikaciju i ne koristiti CD-RW. Ima li neko neki predlog? Mozda neki drugi softwer ili CD? Koristio sam TDK CD-R80.
[ yolja624 @ 08.05.2011. 12:14 ] @
pa moja iskustva u tom slucaju se svode na sto kvalitetnije medije i sto manju brzinu snimanja. A u jednom slucaju jednostavno nije pomogla nikakva gimnastika, nisam nikako dosao do zeljenog cilja ni sa jednom akrobacijom.
[ draganmi @ 10.05.2011. 12:28 ] @
Da li te diskove čitaju drugi čitači?
Ja sam imao prilike da vidim profi SONY CD plejere (za radio-stanice) koji su fabrički bili podešeni tako da ne čitaju rezane diskove...
[ calexx @ 10.05.2011. 13:26 ] @
Vrlo moguća kombinacija, plejer čeka CD-ROM a dobije CD-R i odbije. Kod DVD postoji način da se ovo prevaziđe ali za CD ne znam za tako nešto.

Osnovni način da rešiš problem je provera. Probaš te diskove na drugim plejerima, probaš one koje su drugi rezali kod sebe ... dok ne nađeš gde brlja. Napisao si da znaš da je potrebno smanjiti brzinu ... da li si to primenio ili još nisi?

Svojevremeno sam imao problem sa nekim tipovima plejera, ako je nonejm rezan većom brzinom (tada je veća bila 4x a manja 2x) onda to nisu čitali Sony, Technics, Panasonic, razni plastikaneri a čitali su Denon, Marantz, Philips ... ako se to nareže na brend diskovima, svi čitaju sve. Ako se nareže na nonejm 2x, opet svi čitaju sve.

Brzina verovatno nije toliki problem ako se umereno koristi. ;) Ne rezati 52x ili 48x ili koliko već sada to može ali 8x ili 16x ne bi trebalo da bude problem.
[ draganmi @ 13.05.2011. 11:49 ] @
SONY je među vodećim firmama koje se trude da u svoj hardver ugrade sisteme za zaštitu autorskih prava. U svoje vreme bio sam kupio njihov mp3 plejer i imao sam grdne muke u prebacivanju fajlova sa njega na računar i obratno. Moglo je samo pomoću specijalnog softvera. Ako nemaš taj sofvter kod sebe, ne možeš ništa da iskoristiš od lossy muzike sa tuđeg računara...