[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 11.02.2004. 21:26 ] @
Malo sam zbunjen sa silnim paketima koji mi trebaju. Instalirao sam lirc (SuSE-ov 0.6.6 rpm) i probao da pokrenem irrecord, ali mi prijavljuje gresku: Code: voyager@claire:~> irrecord lircd.conf irrecord - application for recording IR-codes for usage with lirc Copyright (C) 1998,1999 Christoph Bartelmus([email protected]) irrecord: could not open /dev/lirc irrecord: default_init(): Permission denied irrecord: could not init hardware (lircd running ? --> close it, check permissions) Tako da sam odustao od pravljenja svog conf fajla i oducio da upotrebim postojeci za daljinac koji imam. A proverio sam sve..nista nije koristilo irda u tom trenutku. Ali ono sto mi nije jasno je kako ce prog da zna koje dugme zelim da radi to i to, a ne nesto sto su mozda oni definisali. Gde to podesavam? Kad sam ./configure xrc dobijem: Code: checking for LIRC>=0.5.5... missing (lircd not running ?) configure: error: *** LIRC not found *** Ja ga pokrenem kao root i vratim se, uradim ./conf ponovo, ali dobijam istu gresku. |