Citat:
savicbn59: E sada pitanje, da li se u ovoj novoj situaciji "Resnik" može vratiti nazad u kolonu gde je "selo" i tako kompletno rešiti problem? (Da opet budu zajedno selo i Resnik).
Hmmm, trenutno mi pada na pamet jedna ideja ali koja ima problem. Neke ćelije sadrže text a neke brojeve i to je dobro, ali broj sa tekstom remeti situaciju.
U ovoj novoj situaciji bi možda mogao u nekom stupcu spojiti ali pod uvjetom da podatak tipa Resnik ime određenu dužinu i broj znakova tj. kreirati neku formulu koja će prebrojati broj znakova podatka a koji ne smije biti ispod neke vrijednosti, tako bi mogao ako je uvjet ispunjen spojiti selo+Resnik.
Naravno pogledaš malo koja dužina znakova je najmanja u stupcu gdje je Resnik. Tako ćeš izbjeći podatke poput 10a, bb, 25c i sl.
Nisam probao pa ne znam hoće li uspjeti s obbzirom na tvoje podatke u tablici.
[EDIT]
Evo na što sam mislio ako te zadovoljava. Vjerujem d aima još načina da se ovo drugačije riješi i bilo bi dobro ako netko zna da se uključi sa idejom :)
Formula je za novi stupac A u novoj situaciji. Uoči da sam postavio granicu od 6 do 15 znakova (tipa podataka "Resnik")
Dakle ovom formulom provjeravamo je li u stupcu B broj, ako jeste ignoriramo ga, ako nije tada imamo dodatne uvjete od 6-15 znakova.
Code:
=IF(ISNUMBER(B2)="TRUE";A2;CONCATENATE(A2;IF(OR(LEN(B2)=6;LEN(B2)=7;LEN(B2)=8;LEN(B2)=9;LEN(B2)=10;LEN(B2)=11;LEN(B2)=12;LEN(B2)=13;LEN(B2)=14;LEN(B2)=15);B2;"")))
Da se razumijemo, formula je mogla započeti i ovako (da izbjegnemo ="TRUE")
Code:
=IF(ISNUMBER(B2);A2;CONCATENATE(A2;..........
[att_img]
[Ovu poruku je menjao Ivek33 dana 27.03.2013. u 16:45 GMT+1]