[ Grozdanic_Predrag @ 11.02.2004. 23:31 ] @
Pozdrav svima. imam mali problem sa instalacijom red hat-a 9.0. navescu karakteristike racunara iako mislim da irelevantne za ovaj problem. duron@750 MSI-6338 128MB ram 40GB hard teacRW necDVD daewooMON. dakle matora mashina. ali nebitno poshto je i red hat 7.1 odlicno radio. hard disk je podeljen u sledece delove: 5G-winxp 25G-arhivaSvega 5G-win98 i (skoro)5G-za linux i swap. sve particije su primarne. partition magic nije hteo da napravi primarne linux particije nego sam napravio sekundarne. prilikom instalacije linux-a, doticni mi je prilikom odredjivanja destinacije snimanja prijavio da je neki od programa za particionisanje loshe napravio partition table - nije prema BIOS geometriji. nastavio sam dalje. instalacija je uspesno zavrshena, ali ne i isprobavanje linux-a. posle ukljucenja swap-a i ostalih servisa izbacio mi je sledecu poruku: "code: 0f 0b .. .. .. (i jos poneshto u hex-a obliku) <0> Kernel Panic: Aiee, Killing interrupt handler! In interrupt handler - not syncing!" i tu se totalno blokirao. treptale su sijalice za CapsLock i Scroll Lock. po mom misljhenju on je zbog problema na hard-u izgubio neshto. predpostavljam da je instalacija dobra (proverio sam sva 3 CD-a) ima li neko neku ideju za resenje problema, (ili bi najbolje bilo da brishem hard pa sve opet od 0-le)??? (jos neshto: mozda je neshto partition magic zezno jer sam pre toga rastezao particije, ali nije prijavio nikakvu greshku) |