[ PetkovicMiroslav @ 14.05.2011. 12:11 ] @
Zdravo, Ja sam nov ovde pa ne znam da li je vec bilo diskusija na ovu temu (mada sumnjam ![]() Dakle ovako: Imam operativni sistem Win 7 na lap topu kao i moj cimer ali na Desktop racunaru. Posto skidam velike fajlove i nemam flesku odgovarajuceg kapaciteta, ja povremeno umrezim moj lap top i njegov komp. Prebacim i sve ide normalno, prebacim fajl apdejtuje mu se racunar (posto moram radi podesavanja LAN konekcije da upisem IP i interneta, a mozda i ne moram ali ja to u svakom slucaju radim). Kada zavrsim prekinem koneckicuju i njgov komp ugasim i on radi normalno kad ga sledeci put upalim, ali posle drugog ili treceg paljenja njegovog kompa javlja se sledeci problem: Pukne mu Windows. Iz ne znam kog razloga ali mi se desava to po treci put i pocinje da mi ide na zivac. Jer ne znam sta pogresno radim. Napravavim normalnu LAN konkciju (radio sam to milion puta i nikad mi se ovo nije desavalo) iskljucim konekciju propisno i desi mi se ovo malopre navedeno. Gresku koju mi javlja Windows na njegovom kompu je ista kao kad je obrisan Windows (ili mozda da je neki sistemski fajl ostecen) i pocne da ga podize i zakove. Na pocetku, kada ga ukljucim daje mi sledece opcije: Launch Startup repair (recommanded) Start Windows Normally Prva opcija mi nista nije pomogla. A druga nece ni da ga pokrene. Tako da smo do sada dva puta obarali sistem zbog ovoga. Pokusao sam milion stvari i nista nije uspelo i na kraju se sve svodilo na reinstalaciju. E sada, ja pretpostavljam da nesto od ovoga zezne celu stvar kada se umrezim sa njim: 1. Da nesto nije u redu sa LAN povezivanjem i da zezne Windows (a mozda on ima neki bag) 2. Da Update-ovi za Windows zeznu stvar (mada se meni non-stop apdejtuje pa nemam nikakvih problema) 3. Ima Avast antivirus i mozda on nesto zezne kada se instaliraju Update-ovi pa obrise neki fajl 4. Windows ne valja (mada je licenciran, tj. original, i radi dok se ne povezem sa njim i ne prekinem konekciju) Molim vas za pomoc ili bar savet sta da ne radim da mi se ova greska ne desava vise. Kad smo vec kod Windowsa imam i ja na mom lap topu jedan problem, pa ako moze pomoc i tu. Instalirao sam Windows 7 i Linux (Ubuntu) na istoj particiji (tj. podelio sam je na dve i na jednoj Windows 7 a na drugoj Linux). E sada, obrisao sam Linux i hteo da od te dve particije napravim opet jednu, onu staru i da instaliram Windows 7 jer mi je potrebno mesto za programe u koji radim sad na fakultetu. Medjutim, particija na kojoj je bio Linux nece da se formatira i da je pridruzi ovoj drugoj. Takodje sam pokusao na milion nacina da resim ovaj problem, ali ne ide. Jel ima neki nacin da se ovo resi da bih mogao da pridruzim ovaj Unllocated space ovoj drugoj particiji. Hvala unapred svima za pomoc. AKO NEKOMO TREBA POMOC OKO UMREZAVANJA I PREBACIVANJA WIRELESS NA LAN KARTICU NEKA SE JAVI BICU VOLJAN DA POMOGNEM AKO JE U MOJOJ MOCI ![]() |