[ Pigoza @ 17.05.2011. 10:19 ] @
http://www.azma.rs/azmafon.php

Pogledajte ovaj sajt,pa me zanima vase misljene da se ovaj materijal koristi kao damping-apsorber u zvucnoj kutiji(kabinetu). Za sada se koriste neke vrste mineralne vune, ili sundjer,piramidalni,filc i slicno, a sta vi drugari mislite o ovome?
Debljina je 2cm a metar kosta 270 dinara.
Pozzz!
[ zeoN_Rider @ 17.05.2011. 10:25 ] @
Zašto da ne, a i nije skup!
[ Pigoza @ 17.05.2011. 10:35 ] @
A ovo,samo ne znam koliko kosta:
http://www.sundjer-komfor.com/sundjer-profilisani.htm

Hvala Zeon,kako si mi prijatelju!! Nadam se da me nisi zaboravio(kao i Mastiku?)
Pozz!
[ zeoN_Rider @ 17.05.2011. 10:43 ] @
Nešto baš sunđer i ne volim, mada lepo izgleda.

Ma taman posla da te zaboravim a i opijate!
[ 44250 @ 20.05.2011. 21:31 ] @
Ja sam taj azmafon kupovao prije skoro godinu dana u jednom stovarištu ispod pančevačkog mosta ( "dikem" ) i cijena mu je za tablu bila oko 250RSD koliko mi se čini. Stavljao sam ga kao zvučnu izolaciju u pod potkrovlja pošto ja i mala volimo da "očepimo" muziku a mojima se u prizemlju kosa više diže na glasnoću i bas nego na sam izbor,na izbor su odavno otupjeli... Veoma se dobro pokazao,odlično smanjuje buku u podu(horizontala) a još bolje u RIGIPS/knauf-zidu(vertikala) u kombinaciji sa profilima od 10cm,10cm mineralne vune i 2cm azmafona. Rezultati su nevjerovatni! Najbolji koje sam čuo u osam godina rada u montaži suve gradnje! Bolje je jedino bilo u postorijama nekadašnje radio-Košave,tamo su već bili skupi sendvič-zidovi...mi ih baš dugo demontirali... E da,ako budete kupovali i krojili azmafon,ukrajajte ga na podu skalperom uz metalnu ravnjaču, tako što ćete ispod samog reza staviti mekšu dasku sa što ravnijim godovima postavljenim u pravcu sječenja,a skalper pritisnite "krvnički" skoro do pucanja. Kombinacija daska/skalper tako pravi neku vrstu makaza. To je bio najlakši način na koji sam sjekao azmafon,od makaza za platno garantovano dobijate žuljeve u kratkom roku,makaze za lim počeće ubrzo da žvaću,testerom je to nemoguća misija...sve sam probao i navedeni način davao je najravnije rezove sa najmanje muke. Toliko od mene o azmafonu...
[ zeoN_Rider @ 20.05.2011. 21:52 ] @
A šta predlažeš za termo izolovanje jednog zida sobe, iznutra?
[ 44250 @ 20.05.2011. 22:32 ] @
Stiropol zbog cijene,disanja zida i samim tim smanjene mogućnosti pojavljivanja buđi,mada najbolji efekti su kad se termoizolacija uradi spolja zbog hladnih veza sa neizolovanim dijelovima(spoljni djelovi poda i plafona kao i svaki komad betona ili cigle koji je istovremeno pod uticajem spoljne i unutrašnje temperature). Krajnji cilj dobre termoizolacije su što manje varijacije toplote zida tokom svih godišnjih doba,na svakom dijelu kompletne površine. uff koji off-topic...
[ zeoN_Rider @ 20.05.2011. 23:10 ] @
Ma treba jedan zid koji spoljni da obložim ali sa te strane zgrade je skoro četvrti sprat pa zato hoću iznutra.

Inače to je moja soba muzej!
[ 44250 @ 20.05.2011. 23:18 ] @
Pretpostavio sam da je tako nešto (četvrti sprat) čim ste napomenuli "iznutra". Jedini problem može biti radijator koji je najvjerovatnije ispod prozora-ili se mora skinuti(potrebno da majstor blokira cijelu vertikalu) ili se preskače površina iza njega.

Uf,muzej-vaš muzej...
[ Pioneer cdj 200 @ 21.05.2011. 13:23 ] @
Aj kad ste već offtopic: @44250; mi smo sada na kuću dodali termo-fasadu izvana. Znaći na postojeće zidove je došao stiropol i na to standardno žbuka i farba. To bi trenalo smanjit potrošnju nafte i svega. No da se vratimo na naš audio; dali će taj dodatni sloj (stiropol je poprilično debeo) donekle izolirati i zvuk? Uz to smo stavili i nove aluminijske prozore sa dvostrukim staklima, između ispunjenim nekim plinovima (koštaju ko sveta pita). Dali će mi to omogućiti da više odvrćem :) ?
[ 44250 @ 21.05.2011. 22:51 ] @
Prema komšijama da i to zbog prozora sa duplim staklom,stiropol tu igra jako slabu ulogu jer on nije baš neki zvučni izolator. Prema roditeljima i dalje ostaje problem jer dijelite iste zidove i pod kao i prije fasade. Ja sam kod sebe stavljao zato azmafon u pod,između rigips-tabli i ploča stavljao mineralnu vunu (koja nije najbolji ali je ipak daleko bolji zvučni izolator od stiropola),košuljicu(ravnajući sloj,pod) odvajao od zidova,ispod profila i nosača profila (za gips) takođe stavljao zvučnu izolaciju u obliku jedne bijele samoljepljive trake od pjenastog materijala debelog oko 5mm...i tako dobio pristojno zvučno i termo izolovan sprat,i mogu poprilično da pojačam glasnoću ali ipak donekle. Granica je kad se gore moraš baš glasno pričati-dolje se tek-tek čuje muzika,i teško se razaznaje koja je pjesma u pitanju. Ne smijemo više,zaključaće nas moderatori!

da se vratimo na temu

Podržavam azmafon kao dobar damping-materijal iako ga još nisam stavljao u zvučne kutije,druga mi iskustva govore da valja.
[ Pigoza @ 23.05.2011. 07:49 ] @
Ajde kad sam ja i zapoceo temu,reci mi buduci da sam na II spratu-zgrada, i imam spoljasne zidove samo na jednoj strani, e sad dali bi i koliko pomoglo termozizolacije unutrasnjeg zida(iz stana koji gleda prema napolju((ako me razumes)),znam da je najbolje uraditi prvo spolja termoizolaciju,ali zbog novca,vredi li unutra obloziti zidove recimo stiroporom, ili je to bacanje novca?
Pozdrav!
Nadam se da ce administrator dozvoliti da odgovoris na ovo moje pitanje?
Pozz!
[ 44250 @ 23.05.2011. 08:00 ] @
Da da,vrijedi kao termoizolacija,to je i zeon pitao.
[ Pigoza @ 23.05.2011. 11:03 ] @
Smatras da ce mi pomoci da mi bude toplije u sobi,iakobih oblozio taj deo ispod prozora,znaci to je samo jedan zid i to unutrasnji?
Pozz!