[ Nikola_laza @ 17.05.2011. 16:38 ] @
Ovako, kao sto vec pise u nazivu teme imam ap/router tp-link wr 543g i sada je sledeca situacija, kada je u ap modu i kada ga nakacim na comp preko LAN-a radi sve ok. Problem nastaje kada pokusam da ga prebacim da radi kao wireless router. i lap-top i iphone nalaze signal, i kace se na njega ali kada pokusam da otvorim browser nista od interneta, samo error. Razmisljao sam da je mozda u pitanju provajder, posto koristi mikrotik, znaci potreban mi je username i password da bih pristupio internetu, pa pretpostavljam da kada je tp-link u ruter modu ne izbacuje log-in-screen i zato i nema nista od neta. posto kada ukucam (i kada je tp-link u Wireless router modu) 192.168.1.1 otvara mi stranu za podesavanje rutera i kada treba da preuzme ip provajdera (nisam siguran sta sam rekao, laik sam totalni sto se ove teme tice) stoje samo nule i pise Obataining network parameters i ne menja se nista samo 0.0.0.0-ovakvi brojevi stoje. dok kada radi u ap modu preko LAN-a pise Obtaining network parameters i posle nekog vremena izbaci ip adresu, subnet mask, default getaway itd. i sve ok bude. Pokusao sam da opisem najbolje sto mogu situaciju, ali posto ne znam koju su jos faktori bitni u ovoj situaciji vi pitajte. Hvala unapred! |