[ markonbg @ 17.05.2011. 22:56 ] @
Pozdrav dobri ljudi,

Treba mi stručna pomoć u vezi akvizicije slike pomoću CmuCAM2 kamere. Više o ovoj kameri, zajedno sa detaljnom tehničkom dokumentacijom možete naći na http://cmucam.org/. Sa sajta se može skinuti i JAVA softver za generisanje i akviziciju slike.

Problem nastaje u integraciji ove kamare sa drugim uređajima. Konkretno, u integraciji sa KheperaII mobilnim robotom, http://www.k-team.com/, odnosno NeuroArm robotom, http://www.neurorobotics.co.uk/neuroarm_manipulator_system_webots.php. Svaka od ovih robotskih platformi koristi poseban protokol sa komunikacijom sa CmuCAM kamerom, koji se razlikuje od CmuCAM protokola za nezavisno pokretanje. Drugim rečima, kamera nezavisno od platforme radi, ali u sklopu celog robotskog sistema ne daje sliku. Dodatni problem je što sliku naknadno moram uvući u MATLAB paket, radi daljeg procesiranja iste. Stupio sam u kontakt sa k-team-om, proizvođačem Khepera robota, gde su mi u dužoj prepisci rekli da je skidanje slike na ovaj način moguće, ali i da kamera prvenstveno nije namenjena za to. Glavne prednosti koji oni navode su color tracking i histogram analiza slike. Napomenuo bih i da imam firmware za ovu kameru. Po struci sam diplomirani mašinski inženjer, koji trenutno radi na doktoratu. Za svaku pomoć biću veoma zahvalan pošto na ovome radim više meseci bez uspeha...

Ako neko smatra da može u potpunosti da reši ovaj problem neka se javi na mejl [email protected] kako bi dogovorili novčanu nadoknadu. Hvala unapred!

P.S. Molim moderatore da premeste temu na odgovarajući forum, ukoliko sam promašio isti.