[ nikolaaap @ 20.05.2011. 18:29 ] @
E ovako :D....Kupio sam pre nekako neke sal-ove dvosistemske aktivne zvucnike i nisam nikako zadovoljan...i nekako sam dosao na ideju da sam "zbudzam" neke zvucnike.Iskreno nisam mnogo upoznatim sa tim pa bih zeleo da dobijem par saveta od vas!Slusam iskljucivo Electro,house,techno i slicno...Volim jakooooo,jako glasnu muziku dok mi kvalitet i nije toliko bitan ali da bas ne krci(valjda ce me neko razumeti u vezi toga)...Gledao sam zvucnike na netu i ono sto ja zelim daleko premasuje moj "budzet" a mislim da zamnogo manje para mogu sam da ih napravim...nije bitno da li je neki trosistemac,dvosistemac....samo da gruva i naravno da nije mnogo skupo!ako je neko voljan neka mi odgovori...
Hvala!
[ zeoN_Rider @ 20.05.2011. 19:53 ] @
Nemoj da budžiš, nego prodaj te pa onda sa tim parama polako u nov projekat!
[ 44250 @ 20.05.2011. 20:59 ] @
Citat:
zeoN_Rider: Nemoj da budžiš, nego prodaj te pa onda sa tim parama polako u nov projekat!

Slažem se i dodajem- Tebi trebaju neki zvučnici za razglas,preporučujem neki veliki razglasni bas i hornu kao najjeftiniju kombinaciju koja bi mogla da zadovolji tvoje prohtjeve. Vidi ovo,prelistaj cijene i robu pa javi šta bi moglo da ti figurira po novcu gledano... http://www.player.rs/category.php?ID=81
[ Pioneer cdj 200 @ 21.05.2011. 13:28 ] @
Evo jučer sam bio na jednoj žurki, drug si je nabavio P. Audio kutije sa 15'' unutra + horna i neko P. Audio pojačalo. Kvaliteta možda nije kao kućni Hi-Fi al "bije ko' Sveti Ilija" (citat g. Zeona :D ) - poveći prostor a nije se moglo ni razgovarati ni ništa. Tako nešto bi i tebi trebalo, al sve zavisi i od prostora. Ja imam subwoofer i dvije kutije i za 14 kvadrata bije i više no dovoljno.
[ ackopk @ 21.05.2011. 17:24 ] @
Evo mojih SAL-ovca.

Kad se ovako postave to bije Sveti Ilija a kada pevac otpeva suglasnike( đ, č, ć, đz, ž, š) uho pocne da te svrbi unutra... al bukvalno!

Pre par dana je bio jedan moj drug kod mene i kada sam pustio prvo sto je rekao: "U al' mi bruji!"... al pesma je bila takva da nije imalo preciznih udarca basa vec onih dubokih.

Normalna konverzacija nije moguca. Mora malo da se proderes ako hoces da te neko cuje...

Pozdrav!

Ackopk.
[ nikolaaap @ 21.05.2011. 17:30 ] @
Hvala vam svima na odgovoru :D
Mislim da sam nasao nesto samo ne znam koji bi bio bio bolji...http://www.player.rs/product.php?ID=620 ili http://www.player.rs/product.php?ID=1289....e sad ne znam da li je bolja kombinacija bass+horna ili da idem trosistemski zvucnik?I koliko bi sve to moglo da kosta sa skretnicama i svim ostalim(da ne racunam kutije)? :D
[ nikolaaap @ 21.05.2011. 17:36 ] @
Ackopk svidjaju mi se zvucnici :D....mislim da ja imam tako nesto samo bez tog woofera...moji su dijagonale 25cm i ima neka horna ne znam koja je...moras malo da povisis ton da bi te neko cuo kada su pojacani ali nije to to :D
[ aleksandara 93 @ 21.05.2011. 18:06 ] @
Mislim da je tebi najbolje bas i horna tj. kako si napisao mislim da to ne bi mnogo koštalo a čulo bi se...

A jel si probao te zvučnike na nekom drugom pojačalu i kakvu skretnicu imaš?

Možda nije do zvučnika.
[ ackopk @ 21.05.2011. 18:23 ] @
Sateliti su po 10" a bass je 18".

Nece dobiti dobar bas iz 10-ke.

Kad sam uzeo ovu 18"osetio sam pravi bas... ali bukvalno.

SPA2530, KHS311, SAT

SPA5070 BASS

Snagas 2x200W

Pozdrav!

Ackopk.
[ nikolaaap @ 21.05.2011. 18:34 ] @
Zvucnici su aktivni imaju valjda pojacalo od 80w tako da ne znam koja je skretnica nisam ih otvarao...a nemam kuci pojacalo da probam na njega....sve to lepo tuce doduse bez mnogo basa al lepo se cuje,nekog bi i to verovatno zadovoljilo....sto kaze ackop ja hocu pravi bass da mi se bubrezi pomeraju :D...nego sta mislis kada bi ja na ove zvucnike dodao taj bass od 18"?i ako bude potrebno zameniti pojacalo?kontam da bi na taj nacin ustedeo nesto para?
[ nikolaaap @ 21.05.2011. 18:36 ] @
Zaboravio sam da stavim
ovo su ti zvucnici http://www.system.in.rs/index....n=com_virtuemart&Itemid=53
[ aleksandara 93 @ 21.05.2011. 18:52 ] @
Možeš ti kao ackop da staviš još jednu kutiju pored te 2 pa napraviš da bude subvufer od 18" i tad bi trebalo da budeš zadovoljan ali bi ti trebalo neko pojačalo.

Ako staviš na pojačalo od tih kutija neće se čuti lepo a možda i preopteretiš pojačalo...