[ Pharos @ 12.02.2004. 15:42 ] @
Napravio sam neki programcic za gasenje odredjenih windows aplikacija. Evo i source ako nekog zanima. Napravi se modul sledece sadrzine Option Explicit Public Declare Function FindWindow Lib "user32" Alias "FindWindowA" (ByVal lpClassName As String, ByVal lpWindowName As String) As Long Public Declare Function PostMessage Lib "user32" Alias "PostMessageA" (ByVal hWnd As Long, ByVal wMsg As Long, ByVal wParam As Long, lParam As Any) As Long Private Const WM_CLOSE = &H10 Public Function ShutDownApplication(ByVal ApplicationName As String) As Boolean Dim hWnd As Long, Result As Long hWnd = FindWindow(vbNullString, ApplicationName) If hWnd <> 0 Then Result = PostMessage(hWnd, WM_CLOSE, 0&, 0&) ShutDownApplication = True End If End Function Public Function FileName(WithPath) Dim WithoutPath, AllLen, Where As String WithoutPath = WithPath Do Until InStr(WithoutPath, "\") = 0 AllLen = Len(WithoutPath) Where = InStr(WithoutPath, "\") WithoutPath = Right(WithoutPath, AllLen - Where) Loop FileName = WithoutPath End Function Zatim ubacim jednu formu sa check box-om i timer-om: Option Explicit Dim Worked As Boolean Private Sub Timer1_Timer() If Check1.Value = 1 Then Worked = ShutDownApplication("ovde ide ime aplikacije") End Sub E sada... Ovo sve fino i savrseno radi. Stavim formu da bude nevidljiva i ona mi radi u pozadini Winows-a sprecavajuci otvaranje date aplikacije. Medjutim kada pokrenem neke igrice (ne sve) ovo vise ne radi i aplikacijama je dozvoljeno ponovno startovanje. Kako da namestim da mi je program stalno aktivan i posle ulaska i izlaska iz odredjenih igara ili programa? Nesto slicno kao oni programcici u PC igraonicama. Sta to jos treba dodati ovom programu? P>S> Nadam se da vas nisam smorio i da ste razumeli moje pitanje. Hvala jos jednom. |