[ Prinz @ 22.05.2011. 17:51 ] @
Ovako, kad hocu da isecem neku osobu iz slike Quick Selection Tool, cini mi se da je to najbolje, ivice ne ostaju ostre... Ali kad je pozadina slicne boje kao i osoba koju hocu da izbacim, selektuje mi se i pozadina, i tesko mogu nesto da uradim tu... Da li nekako mogu te boje da izostrim, ili nesto da uradim, da bi se razlikovale malo vise, da bi photoshop prepoznao kao dve boje, a ne kao jednu? I, da li ima neki bolji tool za to..? Hvala unapred na odgovorima.
[ koska @ 22.05.2011. 18:07 ] @
Quick Selection Tool mi retko kad pomaze... Jedino kad su ivice bas definisane. Obicno samo sa rucnom selekcijom lasom mogu da se dobiju odgovarajuci rezultati.
U svakom slucaju, pre nego sto dignes ruke od Quick Selection Tool-a, probaj da to isto radis nad pojedinacnim kanalima umesto nad kolornim prikazom.
[ Prinz @ 22.05.2011. 18:17 ] @
Probao sam i to, ali slabo sta mogu da uradim... A, sa lasom se ne snalazim bas najbolje... Pogotovu sto moram rucno sve da zaokruzujem (nece da ispadne dobro)... Da li ima negde objasnjeno kako se koristi laso (po mogucstvu sa slikama)? Posto sam trazio, ali slabo sta razumem...
[ koska @ 22.05.2011. 18:44 ] @
Koristi Polygonal Lasso, ne ono "obicno" i onda malo po malo... U pocetku ce da ti bude naporno i sporo, ali kad se ispraksujes, videces i da nije tako strasno.

Imaj u vidu da ako slucajno napravis pogresan klik, mozes da ga vratis sa backspace.
Isto tako, mozes na vec postojecu selekciju da dodajes drzeci shift taster (pre nego sto krenes da crtas selekciju), odn. ako hoces da oduzmes, tu je taster alt.
[ milekinez @ 23.05.2011. 18:50 ] @
vazda najbolje sa ono penkalce koje iscrtava bejzove krive pa kad iscrtas liniju mozes da doradjujes kao u vekroskom programu, kada si zadovoljan kako linija prati konture selektuj je u meniju path, manje vise najbolji rezultati tako, postoji gomila carobnjaka ili plag -in ova ali ovo je najsigurniji nacin, kosa je vazda problem ali trazi truda i vremena
[ NatasaBG @ 24.05.2011. 08:41 ] @
http://av.adobe.com/russellbrown/ExtractSM.mov

Tutorijal za malo naprednije korisnike, "isecanje" kada imaš komplikovaniju pozadinu.
[ Prinz @ 25.05.2011. 19:47 ] @
Hvala svima na pomoci... Isprobavam sve metode, pa cu valjda da nadjem neku koju cu moci da primenim, do tada mi ostaje samo da vezbam...