[ Mile-Lile @ 30.05.2011. 14:13 ] @
| Pročitah ovde na foruma da ako se u wireless uređaj (npr. ruter ili AP) ubaci firmware za južnoameričko tržite povećava mu se izlazna snaga.
Zanima me koliko je to istina i da li može da dođe do pregrevanja uređaja i crkavanja? Da li su uređaji koji su kupljeni na našem tržištu (konkretno TP-link me zanima)
isti kao oni u Americi i da li mogu da "izdrže" njihove firmware-ove? I još nešto kolika je izlazna snaga dozvoljena, i da li je u opšte ograničena po našin zakonima (ne znam koji zakoni to regulišu)?
Možda je pitanje glupo, ali voleo bih da odgovori neko ko je ovo probao. Ja sam imao PLANET wap 4033 i kod njega postoji "tajni" menu u kojem možeš da podešavaš izlaznu snagu i otprilike koliko se sećam nije preporučljivo preko 100mw... probao bih sa TP linkom da ubacim drugi firmware (iz radoznalosti da vidim koliko može da poboljša signal) ali ne bih posle da se kajem... pa ako je neko probao a želi da odgovori biću zahvalan... |
[ Predrag Supurovic @ 30.05.2011. 15:16 ] @
uredjijaima izlaznu snagu treba podesavati samo ako je potrebno da se smanji. Od povecavanja nema neke koristi, samo se poajvljuju problemi, uglavnom time sto se generisu smetnje.
[ mantas @ 30.05.2011. 15:34 ] @
imam tplink wa5110g i u njemu je americki firmware radi bez problema.moze se posesiti izlazna snaga do 26 dBm,mada ponekad velika izlazna snaga moze stvarati probleme ne sto se tice samog rada ap-a,jer prejak signal je isto sto i preslab.mada da ovim accesspointom sam radio linkove i preko 17km..dobro je imati jacu izlaznu snagu ali treba krenuti od naj manje pa podizati i videti gde je rezultat naj bolji sto ne mora da znaci da ce biti na naj vecem stepenu izlazne snage,uredjaj se ne greje radi ok..
[ Mile-Lile @ 30.05.2011. 18:41 ] @
Hvala na odgovorima. Vaša mišljenja cenim jer znam da dobro poznajete materiju a ne razmećete se... Opet kažem probao bih to iz radoznalosti...
[ mantas @ 30.05.2011. 20:18 ] @
probaj ne mozes nista da ....samo jedna informacija ip adresa za pristup uredjaju se menja i nije vise 192.168.1.1 nego 192.168.1.254 bar sto se tice pomenutog uredjaja wa5110 kada se ubaci americki firmware.
[ tox master @ 30.05.2011. 21:09 ] @
I ja sam u airlive 5460ap ubacio firmware sa vecom izlaznom snagom cisto iz radoznalosti i primeti se u radu da bolje "baca" signal a kratko sam ga koristio sa tom snagom pa ne mogu reci da li se javljaju neki problemi a sto se tice grejanja uredjaja,ni tu nisam primetio nikakve promene.
Preterano zagrevanje uredjaja se pre javlja kada je prikljucena neodgovarajuca antena to jest ako je SWR veliki mada naravno ima veze i sa snagom ali opet su snage sa kojom rade access pointi relativno male (50-400mw) pa se te razlike slabo primecuju.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.